fbpx


Actualiteit, Buitenland
Bernie Sanders

Sanders stapt uit de raceBernie Sanders, de socialistische presidentskandidaat in de VS, heeft gisteravond laten weten dat hij niet langer meedingt naar de nominatie als Democratische presidentskandidaat. Daarmee lijkt de race gereden en gewonnen te zijn door Joe Biden.

De vraag is waarom Sanders zo lang gewacht heeft om de handdoek in de ring te gooien. Voor de meeste waarnemers was het immers al langer duidelijk dat Bernie nooit president van de VS zou worden. Waarom houdt Sanders trouwens wel nog zijn naam op de stembriefjes in de komende voorverkiezingen?

Die verkiezingen zullen misschien omwille van de pandemie ook niet het normale parcours volgen. Is Trump nu al zegezeker? Moet Biden zo veel mogelijk van de pers afgeschermd worden om nog een kans te maken? We bekijken het met onze Amerikakenners Roan Asselman en David Neyskens.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen of afdrukken


Als abonnee kan u dit artikel gratis doorsturen naar een vriend. Geef hieronder zijn e-mail adres en we sturen hem een link zodat ook hij het ook zonder abonnement gratis kan lezen. Dit is slechts eenmalig voor dit artikel. Doorbraak slaat het e-mail adres van uw vriend niet op.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.