fbpx


Economie, Politiek
Simon Ghiotti, fellow bij denktank Itinera

Simon Ghiotto: ‘Pact 2020 leert dat Vlaanderen plant, maar niet opvolgt’
Pact 2020 was het langetermijnplan van toenmalig Vlaams minister-president Kris Peeters. Het moest een antwoord vormen op de uitdagingen waar Vlaanderen voor stond na de financiële crisis van 2008. De ambitie was ‘tegen 2020 tot de allerbeste Europese regio’s op economisch, ecologisch, sociaal en maatschappelijk vlak behoren, zonder schulden, ­armoede of wachtlijsten’. We zijn inmiddels 2020 voorbij, dus het leek Simon Ghiotto, fellow bij denktank Itinera, een goed idee om na te gaan of de doelstellingen werden gehaald. Zijn conclusie? ‘Het plan flopte omdat het niet goed doordacht was, maar we moeten we leren uit die fouten.’ Doorbraak Radio sprak met Simon Ghiotto over zijn vaststellingen en aanbevelingen die nuttig kunnen zijn nu Vlaanderen een nieuw post-corona langetermijnplan ontwikkelt.

 

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Commentaar open
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.