fbpx


Ethiek, Politiek
holebirechten

Stephanie D’Hose: ‘Holebirechten zijn fundamentele rechten’
‘Holebirechten zijn fundamentele rechten. Maar geen enkel recht is ooit echt verworven. Voor onze vrijheid moeten we dag na dag blijven vechten’, schrijft Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose (Open Vld). Conservatieven mogen hun mening hebben dat heterorelaties de norm zijn, maar de regenbooggemeenschap heeft het recht om te leven zoals een ander zonder beschimpt en gestigmatiseerd te worden.

In Polen en Hongarije roepen mandatarissen van de regeringspartijen lgbt-vrije zones uit. ‘Zo ver mag het hier nooit komen,’ zegt D’Hose. ‘Holebirechten zijn fundamentele rechten. Maar geen enkel recht is ooit echt verworven. Voor onze vrijheid moeten we dag na dag blijven vechten.’ Doorbraak Radio ging op gesprek bij D’Hose om te horen waarom ze aan de alarmbel trekt.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Commentaar open
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.