fbpx


Buitenland
Chinese virus

Trump ten oorlog tegen het Chinese virus
Vanuit Europa kijken we naar de VS alsof door het gebrekkige optreden van Trump het land de coronacrisis helemaal onderschat. Het klopt dat staten zoals New York en New Jersey niet klaar zijn. Hun gezondheidssysteem staat dan ook daadwerkelijk op instorten.

Algemeen gesteld echter kan men op dit moment moeilijk zeggen dat de cijfers veel hoger zijn dan elders. In absolute cijfers is dat wel zo, maar de VS telt ook een immense populatie.

Doorbraak-Amerikakenners David Neyskens en Roan Asselman wijzen ook op de grondwettelijke beperkingen van president Trump. Gezondheidszorg is een materie die aan de staten toebehoort en Trump kan niet zomaar een staat in quarantaine plaatsen.

Opvallend is wel dat president Trump in dit verkiezingsjaar duidelijk op perceptie blijft spelen. Voor hem is dit niet het coronavirus maar wel het ‘Chinese virus’. Enkele burgers maken zich al klaar om een miljardenclaim tegen China in te dienen en er zullen nog tal van rechtszaken en repercussies volgen.

Beluister ook onze andere podcasts:

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Commentaar open
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.