fbpx


Politiek

Valerie Van Peel: ‘Broek nog nooit zo ver over de enkels zien hangen’
Valerie Van Peel (N-VA) volgt al lang het dossier van de artsenquota op, maar ze valt van haar stoel met het historisch akkoord van Frank Vandenbroucke.

25 jaar lang heeft de Franstalige gemeenschap de regels omtrent artsenquota genegeerd. Daardoor zijn er vandaag gemiddeld veertien specialisten per 10.000 inwoners in Vlaanderen. In Wallonië zijn er dat 21. ‘En dat leidt tot overconsumptie, betaald door Vlaanderen’, onderstreept Van Peel. Het akkoord van Vandenbroucke houdt een generaal pardon in voor het verleden, maar verandert de verdeling van 60/40 Vlaanderen/Franstalige gemeenschap ook in een 52/48-verhouding.

Vlaamse artsen werken harder

‘De redenering is dat Franstalige dokters minder hard werken en er dus dan ook meer nodig zijn.’ De CD&V had als één van de weinige punten in het regeerakkoord staan dat er eindelijk een responsabilisering zou komen, maar Vandenbroucke schrapt dat nu al uit de wetsvoorstellen voor louter een belofte dat er eindelijk een toegangsexamen zou komen.

Van Peel viel helemaal achterover van het antwoord van de minister: ‘Vlaamse artsen werken harder en verdienen dan ook meer, wat de uitgaven in de terugbetalingen min of meer recht trekt, is toch helemaal om van achterover te vallen’.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.