Communautair, Vlaamse Beweging
11 juli

Vlaamse Beweging was te braaf voor de regering met N-VA

11 juli blijft voor Vlaamse bewegers dé hoogdag. Ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag praat Pieter Bauwens met Bart Fierens, voorzitter van het ANZ, de organisator van het jaarlijkse Zangfeest, zowat de enige organisatie die erin slaagt de brede Vlaamse Beweging te verzamelen. Ook Hugo Maes, waarnemend voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, de grootste vereniging in die Vlaamse beweging schuift aan.

Wat betekent 11 juli voor hen? Wat kan de betekenis van 11 juli zijn? Is het niet minder een strijddag en meer een feestdag geworden? Wat is de boodschap van de Vlaamse beweging op deze 11 juli? En hoe staan ze tegenover de regeringsvorming?

De beide Vlaamse Bewegers kwamen alvast tot de opmerkelijke conclusie dat de Vlaamse Beweging te braaf was voor de vorige regering. Voor het eerst een Federale regering met de N-VA aan de knoppen. Dat zal hen geen twee keer gebeuren, al moet de Vlaamse Beweging wel zoeken naar een evenwicht met de partijpolitieke Vlaamse Beweging nu die laatste zo sterk staat.

En deze Vlaamse bewegers zijn vragende partij voor een sterke Vlaamse regering die het voortouw neemt en zich niet gedraagt als een filiaal van de Federale.

Deze Doorbraak Radio werd opgenomen in Berchem, u hoort wel eens een vliegtuig overvliegen als vleugje couleur locale.

 

 

Pieter Bauwens (interview), Bart Fierens en Hugo Maes. David Geens (Productie)

Doorbraak redactie

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Doorbraak redactie?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.

Ik help Doorbraak groeien.
Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans