fbpx


Communautair, Vlaamse Beweging
11 juli

Vlaamse Beweging was te braaf voor de regering met N-VA11 juli blijft voor Vlaamse bewegers dé hoogdag. Ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag praat Pieter Bauwens met Bart Fierens, voorzitter van het ANZ, de organisator van het jaarlijkse Zangfeest, zowat de enige organisatie die erin slaagt de brede Vlaamse Beweging te verzamelen. Ook Hugo Maes, waarnemend voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, de grootste vereniging in die Vlaamse beweging schuift aan.

Wat betekent 11 juli voor hen? Wat kan de betekenis van 11 juli zijn? Is het niet minder een strijddag en meer een feestdag geworden? Wat is de boodschap van de Vlaamse beweging op deze 11 juli? En hoe staan ze tegenover de regeringsvorming?

De beide Vlaamse Bewegers kwamen alvast tot de opmerkelijke conclusie dat de Vlaamse Beweging te braaf was voor de vorige regering. Voor het eerst een Federale regering met de N-VA aan de knoppen. Dat zal hen geen twee keer gebeuren, al moet de Vlaamse Beweging wel zoeken naar een evenwicht met de partijpolitieke Vlaamse Beweging nu die laatste zo sterk staat.

En deze Vlaamse bewegers zijn vragende partij voor een sterke Vlaamse regering die het voortouw neemt en zich niet gedraagt als een filiaal van de Federale.

Deze Doorbraak Radio werd opgenomen in Berchem, u hoort wel eens een vliegtuig overvliegen als vleugje couleur locale.

 

 

Pieter Bauwens (interview), Bart Fierens en Hugo Maes. David Geens (Productie)

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie

Dit artikel delen of afdrukken


Als abonnee kan u dit artikel gratis doorsturen naar een vriend. Geef hieronder zijn e-mail adres en we sturen hem een link zodat ook hij het ook zonder abonnement gratis kan lezen. Dit is slechts eenmalig voor dit artikel. Doorbraak slaat het e-mail adres van uw vriend niet op.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Op dit artikel zijn reacties uitgeschakeld op vraag van de auteur of op initiatief van de redactie.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.