fbpx


Politiek
Jongerenpartijen vragen afschaffing avondklok

Vlaamse jongerenpartijen: ‘De avondklok is niet meer noodzakelijk’
Over de partijgrenzen heen roepen Jong VLD, Jong N-VA, Jong Groen, Jongsocialisten en Jong CD&V op om de avondklok af te schaffen. ‘De jeugd snakt al te lang naar meer perspectief en versoepeling van bepaalde maatregelen,’ klinkt het bij de voorzitters. Ondanks de stijgende cijfers menen ze dat de afschaffing van de avondklok net weer wat meer perspectief en ademruimte kan geven. Dat zou het draagvlak terug kunnen versterken. ‘Wat is er epidemiologisch fout aan iemand die, nu het beter weer is, om middernacht nog even de hond wil uitlaten?’, zeggen ze.

De jongeren zijn van mening dat de avondklok intussen enkel een handhavingsmechanisme is geworden met tal van nadelige effecten en dat geen juiste drijfveer kan zijn en blijven. Voor de jongerenpartijen is de vraag: ‘Is de avondklok binnen de huidige corona-context nog noodzakelijk en zijn de negatieve effecten in proportie met de positieve?

Opvallend is het feit dat deze vijf van de zeven Vlaamse jongerenpartijen gezamelijk naar buiten komen met dit standpunt dat ingaat tegen de boodschap van de premier en neergesabeld wordt door virologen. Doorbraak Radio nodigde drie van de jongerenvoorzitters uit voor een gesprek. Luister naar de reacties van Tess Minnens (Jong VLD), Viktor Rooseleer (Jong N-VA) en Jaro Verberck (Jongsocialisten).

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.