fbpx


Politiek

De aanval op de natiestaat

Titel
De aanval op de natiestaat
Auteur
Thierry Baudet
Uitgever
Bert Bakker
ISBN
9789035137530
Aantal bladzijden
457
Prijs
€ 24.95
Koop dit boek online

Een paar citaten uit zijn laatste hoofdstuk: ‘De onvermijdelijke consequentie van supranationalisme en multiculturalisme is het ontstaan van parallele loyaliteiten die de eensgezindheid binnen de staat onderuit halen en de democratische rechtstaat daarmee dus uithollen.’ Als er verschillende autoriteiten en instellingen alternatieven bieden dan ‘betekent dat uiteindelijk een uitdaging van het overheidsmonopolie op legitiem geweld en daarmee een daadwerkelijke uitholling van de democratische rechtstaat.’ ‘Vanuit het multiculturalisme (…) is er geen reden waarom de moslims zich niet aangemoedigd zouden voelen (te kiezen voor) de sharia.’ Enzovoorts.Theodore Dalrymple heeft gelijk: dit is een scherpzinnig en belangrijk boek. Het is verplichte lectuur voor allen die inzicht willen krijgen in de processen die onze toekomstige wereld vorm geven. Meer nog dan de lezers van Doorbraak zou het boek verplichte lectuur moeten zijn voor de redacties van de zogeheten kwaliteitskranten en allen die nationale identiteit en soevereiniteit maar niks vinden.Lezen dus!

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Karl Drabbe

Karl Drabbe is uitgever non-fictie bij Vrijdag en van Doorbraak Boeken. Hij is historicus en wereldreiziger en werkt al sinds 1993 mee aan Doorbraak.

Dit artikel delen of afdrukken
Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Op dit artikel zijn reacties uitgeschakeld op vraag van de auteur.
Talk