fbpx


Cultuur, Geschiedenis

De val van het Westen

Het leidende/lijdende Westen
Titel
De val van het Westen
Auteur
Ian Morris
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789027445926
Aantal bladzijden
878
Prijs
€ 39.99
Koop dit boek online

Wie wat vertrouwd is met de geschiedenis-op-de-lange-termijn of zoekt naar terugkerende processen in de wereldgeschiedenis, vindt een partner voor lange leesavonden in dit meer dan vuistdikke boek van historicus en archeoloog Ian Morris. Het feit dat hij én vertrouwd is met de prehistorie én met de geschiedenis die, u herinnert zich het misschien nog, begint met het schrift (ca. 3500 v.C. in het Nabije Oosten), maakt dat hij als geen ander de hele menselijke geschiedenis in een model tracht te gieten. Met dat haast wiskundige model wil hij ‘beschavingen’ meten en wegen. Om te leren wanneer het Westen (grosso modo Europa en het Nabije Oosten) domineerde of het Oosten (China en Zuidoost-Azië) voorloper was. Inderdaad, Spengler komt om de hoek kijken, maar Morris werkt nauwkeuriger en correcter – zonder agenda. De Nederlandse titel is een domper op het geheel. Dit boek heeft het niét over de ‘val’ van het Westen. En ook de ondertitel verwijst niet naar de inhoud van het boek: Hoelang houdt de westerse dominantie nog stand? De Engelse, originele titel dekt wél de lading: Why the West Rules – For Now. ‘Never judge a book by its cover’, luidt het over de plas. Dat geldt zeker voor dit boek. Lézen!

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Karl Drabbe

Karl Drabbe is uitgever non-fictie bij Vrijdag en van Doorbraak Boeken. Hij is historicus en wereldreiziger en werkt al sinds 1993 mee aan Doorbraak.

Dit artikel delen of afdrukken
Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Op dit artikel zijn reacties uitgeschakeld op vraag van de auteur.
Talk