Geschiedenis

Drang nach Westen. De fundamenten van de Duitse Flamenpolitik (1870-1914)

Flamenpolitik
Titel
Drang nach Westen. De fundamenten van de Duitse Flamenpolitik (1870-1914)
Auteur
Bruno Yammine
Uitgever
Davidsfonds/Leuven
ISBN
9789058268044
Aantal bladzijden
424
Prijs
€ 29.95
Koop dit boek online

In Duits-nationale kringen, alsook in regeringskringen, was men op de hoogte van de gevoeligheden binnen de Vlaamse Beweging. De Flamenpolitik paste binnen een ruimere Duitse politiek ten opzichte van de Lage Landen (Niederlandepolitik). Yammine doet het feit dat het activisme voor de Flamenpolitik ontstond af als een mythe. Van een autonoom ontstaan van het activisme was al helemaal geen sprake, aldus de auteur die zich plaatst binnen de school van Lode Wils.Enige voorkennis van de materie is wel vereist. Het boek bevat geen enkele illustratie en is in een kleine letter gezet. Het ontbreken van een register – hoe is dat mogelijk! – maakt het werk voor verder onderzoek moeilijk hanteerbaar.

Doorbraak redactie

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Doorbraak redactie?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.

Ik help Doorbraak groeien.

Dit artikel delen of afdrukken
Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Op dit artikel zijn reacties uitgeschakeld op vraag van de auteur.
Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans