fbpx


Politiek

Lof der gezondheid

Van apologie tot utopie?
Titel
Lof der gezondheid
Auteur
Louis Ide
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789028965935
Aantal bladzijden
144
Prijs
€ 14.5
Koop dit boek online

In het eerste deel (Apologie) klaagt de auteur terecht aan dat het RIZIV (Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering) in zijn studies niet alleen de Waals-Vlaamse uitgavenverschillen manipuleert door standaardisering met geselecteerde parameters, doch dat het bovendien geen oog heeft voor de grote Vlaams-Waalse bijdragenverschillen in de financiering van de ziektekostenverzekering.In het tweede deel (Utopie) geeft Ide zijn visie op de Vlaamse gezondheidszorg van de toekomst en toont hij de wegen om die op een pragmatische wijze te realiseren, met zijn project van een Vlaamse hospitalisatieverzekering als een belangrijke voorzet. In dit deel stelt hij zich offensief en constructief op en horen we de gedreven enthousiaste arts met diepe bekommernis voor de patiënt aan het woord.In 1968 zong mijn generatie in de Leuvense straten ‘We shall overcome’. Nu besluit Louis Ide: ‘Het is als een vliegwiel, niet te stoppen. Nog even en de utopie is realiteit.’

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Karl Drabbe

Karl Drabbe is uitgever non-fictie bij Vrijdag en van Doorbraak Boeken. Hij is historicus en wereldreiziger en werkt al sinds 1993 mee aan Doorbraak.

Dit artikel delen of afdrukken
Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Op dit artikel zijn reacties uitgeschakeld op vraag van de auteur.
Talk