fbpx


Vlaamse Beweging

Vlaams Bewegen in Antwerpen

Een stadsgids met 5 cultuurhistorische wandelingen
Titel
Vlaams Bewegen in Antwerpen
Auteur
Jan Huijbrechts
Uitgever
Egmont
ISBN
9789078898245
Aantal bladzijden
238
Prijs
€ 15
Koop dit boek online

Jan Huijbrechts maakte een inventaris van het Vlaams-nationale figuren, activiteiten en gebeurtenissen sinds de Opstand in de 16de eeuw, over de ‘taalminnaars’ van De Olyftak (die voor de Vlaamse Beweging zo belangrijke vereniging verdient dringend een monografie!) tot de overwinningsnederlaag van Filip De Winter in 2006. Aan de hand van het stratenplan van Antwerpen loodst de vlot schrijvende auteur u doorheen de geschiedenis van de Vlaamse Beweging.

Daarbij heeft Huijbrechts niet alleen oog voor de Grote Feiten en Gebeurtenissen die we vaak kennen, of minstens al van gehoord hebben. Hij gaat ook niet voorbij de nodige petites histoires en legt een cordon rond links noch rechts: de hele bandbreedte die de Vlaamse Beweging ooit bereikte, komt aan bod. Literatuur, politiek, cultuur, arbeidersbeweging, kerk en vrijmetselarij … Een uitgebreide index en een handige kaart maken dit boek een schitterende gids tot een Vlaamse verkenning van Antwerpen. Zowel tijdens avondlijke voorbereidingen in de luie zetel als tijdens een wandeling in de Koekenstad.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Karl Drabbe

Karl Drabbe is uitgever non-fictie bij Vrijdag en van Doorbraak Boeken. Hij is historicus en wereldreiziger en werkt al sinds 1993 mee aan Doorbraak.

Dit artikel delen of afdrukken
Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Op dit artikel zijn reacties uitgeschakeld op vraag van de auteur.
Talk