fbpx


Barcelona, de rebelse Catalaanse metropool. 9 – 13 juni 2022.


Download de brochure Hier inschrijven
barcelona

 

 

Van de vier buitenlandse reizen die Doorbraak in 2022 programmeert is ‘Verrassend Barcelona’ ongetwijfeld de meest exclusieve. We bieden onze lezers een programma dat uniek is op de markt.

  • Lijnvluchten met Vueling
  • Verblijf in een uitstekend centraal gelegen hotel in Barcelona.
  • Bezoeken met privégids aan de vermelde musea.
  • Een exclusief bezoek aan de Generalitat.
  • Een excursie  in Penedés.
  • Ontmoetingen met vooraanstaande Catalaanse politici en journalisten.
  • Een beperkt reisgezelschap (max 24 pers).
  • Begeleiding door 2 Catalonië-specialisten.

Kortom, een reis om niet te missen……..

Karl Drabbe en Christophe Bostyn nemen u mee naar waar hun hart ligt: Barcelona. Tijdens deze vijfdaagse vliegtuigreis maakt u kennis niet alleen met het wondermooie Barcelona, maar ook met de Catalanen die naar onafhankelijkheid streven, we bezoeken (anders niet toegankelijk) het paleis van de Generalitat en voorzien discussies met vooraanstaande Catalaanse leiders. En natuurlijk ontbreekt de Catalaanse cava niet! Bon profit!

 

Programma


Donderdag 9 juni: Kennismaking met de geschiedenis van Catalonië en Barcelona

Samenkomst Zaventem en vertrek met Vueling naar Barcelona.

BRU/BCN 09u40/11u45. Transfer naar ons centraal gelegen hotel REC BARCELONA***.

Na het inchecken wandelen we naar de oude haven waar we lunchen (inbegrepen).

Na de middag bezoek aan het Museum van de Catalaanse geschiedenis, waar gidsen ons in kleine groepen zal rondleiden en inleiden in de Catalaanse geschiedenis.

Verder stadswandeling o.l.v. van Christophe Bostyn met als thema: ‘Wat heeft de Spaanse Successieoorlog en de val van Barcelona op 11 september 1714 betekend voor de Catalaanse natie?’ We wandelen door onder meer het Parc de la Ciutadella, bekijken de archeologische opgravingen van El Born en bezoeken de basilica Santa Maria del Mar, u misschien bekend van De kathedraal van de zee van succesauteur Idelfonso Falcones.

Vrije avond. Karl en Christophe helpen u graag om die te plannen.

 

Vrijdag 10 juni: Het oude Catalonië, van de Romeinen tot de val van Barcelona + exclusief bezoek aan de Generalitat

Na het ontbijt rondleiding in de ‘Barri Gotic’, het historische hart van Barcelona. Wandeling langs o.a de laat-Romeinse stadsmuren en aquaduct, het Romeinse kerkhof, de middeleeuwse ‘fonteinen’, het bijzondere pleintje van San Felip Neri, de toeristische Ramblas en Plaça Real en de wat verborgen tempelierskerk. Vrije lunch.

Na de middag wandelen we verder door de middeleeuwse wijk en brengen we een exclusief bezoek aan het paleis van de Generalitat, de zetel van de Catalaanse regering. De Generalitat is doorgaans niet te bezoeken, maar voor ons gaan de deuren open.

Nadien vrije tijd voor individuele verkenning van de stad. U kan bijvoorbeeld het ondergrondse Barcelona verkennen op eigen initiatief (MUHBA: Museu d’Historia de Barcelona) of het Picassomuseum bezoeken. Onze reisleiders helpen u graag verder.

 

‘s Avondsdiner en toespraak door een vooraanstaand Catalaans politicus of journalist die een analyse brengt van het ‘onafhankelijkheidsproces’.  Tafeldranken inbegrepen.

 

Zaterdag 11 juni: Barcelona, het modernisme en de industriële gouden tijd van Catalonië

Ontbijt. In de voormiddag wandeling langs de modernistische klassiekers van de Passeig de Gràcia. We zien Gaudi’s Casa Battlo en bezoeken zijn Casa Milá (La Pedrera).

Vrije lunch.

Na de middag vertrek per autocar voor een geleid bezoek aan de iconische Sagrada Familia en het Hospital de Sant Pau.

In de vooravond brengen we nog een bezoek aan de zetel van Assemblea Nacional Catalana met korte toespraak van een ANC-vertegenwoordiger.

Vrij avondmaal.

 

Zondag 12 juni: Bezoek aan het klooster Poblet

Ontbijt en rit naar het indrukwekkende Reial Monestir de Santa Maria de Poblet,  ook wel het pantheon van de Catalaanse graaf-koningen genoemd. Het is een van de grotere kloosters op de oude christelijk-islamitische grens en een prachtige illustratie van de overgang van romaanse naar gothische architectuur. Geleid bezoek aan klooster en museum. Nadien verder naat het middeleeuwse dorpje Montblanc. Vrije tijd voor lunch. In de late namiddag zijn we terug in ons hotel in Barcelona.

’s Avonds afscheidsdiner.. We genieten van een mediterraans diner met aangepaste wijnen inbegrepen.

 

Maandag 13 mei: Bezoek wijnregio Penedès

 

Ontbijt en check out . Met de autocar naar wijnregio Penedès. We bezoeken er het wijngoed Torelló, een cavaproducent sinds 1951 die zijn familiale karakter heeft behouden, en enkele cava’s van de allerhoogste kwaliteit produceert. We proeven er cava’s en wijnen na een wandeling door de wijngaarden en bezoek aan installaties en kelders. De brunch op het domein is inbegrepen.

Nadien rijden we naar het vlakbij gelegen Vilafranca de Penedès, hoofdstad van de wijnregio Penedès. We wandelen er door het middeleeuwse stadscentrum of bezoeken het historische winnmuseum Vinseum.(nietinbegrepen)

 

Tot slot brengt de autocar ons naar de luchthaven voor de terugvlucht. BCN/BRU 19u.00/21u10..

 


Practica

Reis:
Barcelona, de rebelse Catalaanse metropool. 9 – 13 juni 2022.
Data:
9 tot 13 juni 2022
Prijs:
€1.495
Toeslag single:
€300
i.s.m.
NV Reizen De Lathauwer - Licentie 6127

Download de brochure

Hier inschrijven
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.

Uw reisbegeleider: Karl Drabbe

 

Christophe Bostyn studeerde politieke wetenschappen aan de UGent en is sinds zijn erasmusjaar in Barcelona verslingerd aan Catalonië en Spanje waar hij regelmatig over schrijft voor Doorbraak. Hij werkte vijf jaar in Barcelonan onder meer als stafmedwerker internationale relaties.

 Karl Drabbe (1973) reisde voor het eerst naar Catalonië in 1994. Het land, zijn bevolking en geschiedenis lieten hem nooit meer los. Op Doorbraak publiceerde hij veel over Catalonië, zeker sinds de aanloop van het onafhankelijkheidsreferendum van 1 oktober 2017. Karl is uitgever van Ertsberg en heeft op Doorbraak een tweewekelijkse podcast met Carl Devos.

 

Dit artikel delen of afdrukken