fbpx


Cruise ‘In het kielzog van de Donaumonarchie’ – 3 tot 10 september 2022.

Een 'all-inclusive cruise' met inbegrepen excursies en lijnvluchten.

Download de brochure
Doorbraak cruise
VOLZET!!!

Een ‘All-inclusive’ cruise met alle excursies inbegrepen en begeleid door Prof. Dr. Dirk Rochtus.

Lijnvluchten Zaventem-München en aansluitend autocartransfert naar Passau.

Inschrijven enkel via mail: [email protected]

 

 

Ons cruiseschip: MS Viva Two*****

Dit gloednieuwe schip (2022) biedt een kenmerkend design waarbij gebruik werd gemaakt van natuurlijke materialen en lichte kleuren wat resulteert in een uiterst aangename omgeving. Het schip beschikt over drie restaurants: het ‘Riverside’  hoofdrestaurant, de ‘Bistro’ en het specialiteitenrestaurant ‘Moments’. Alle restaurants zijn opgenomen in de ‘Viva’s All Inclusive’ formule. Tot de faciliteiten behoren verder een fitnessruimte, een zonnedek met jacuzzi, een schoonheidssalon en een wellness met stoombad en infraroodsauna.  Er is keuze tussen drie soorten kajuiten: Emerald-, Ruby-  en Diamantdek.

Meer info op :  https://www.viva-cruises.com/en/ships/ms-viva-two

Programma


Dag1: Brussel – Passau

In de voormiddag lijnvlucht naar München en transfer naar Passau voor inscheping aan boord van ons  gloednieuwe cruiseschip  MS Viva Two*****.  Op de autocar genieten we van het eerste college van onze begeleider Prof. Dirk Rochtus. Welkomstcocktail en diner aan boord. Afvaart rond 18.00u.

 

Dag 2: Melk

In de voormiddag bereiken we Melk, een wereldberoemd Benedictijnerklooster in barokstijl, dat faam verwierf  door het boek ‘De Naam van de Roos’. De abdij werd erkend als Unesco werelderfgoed.

In de namiddag varen we door de Wachau, een prachtig landschap met glooiende heuvels bedekt met wijngaarden, richting Wenen.

 

Dag 3: Wenen

In de voormiddag maken we een stadsrondrit langs de meest iconische gebouwen waaronder de Staatsopera, de Hofburg, de gotische Stephansdom en het stadhuis. Na de lunch op het schip rijden we naar Schloss Schönbrunn, het Oostenrijkse Versailles en ontdekken we de weelderige appartementen van keizerin Maria-Theresia.

 

Dag 4: Boedapest

We trekken een volledige dag uit voor een bezoek aan de oude hoofdstad van het Habsburgse Koninkrijk Hongarije. Deze stad, doorsneden door de machtige Donau, wordt ook wel eens de stad met de twee gezichten genoemd. We verkennen zowel Boeda met zijn Koninklijk Paleis, Mathiaskerk en Vissersbastion, als het volkse Pest met zijn Opera en gezellige Heldenplein. Lunch aan boord.

 

Dag 5: Boedapest

Na het ontbijt maken we nog een uitstap per tram voor een bezoek aan het indrukwekkende Parlementsgebouw, dat met zijn 268 meter lengte behoort tot één van de indrukwekkendste gebouwen van de wereld. Na de lunch luisteren we naar het tweede college van Prof. Rochtus

 

Dag 6: Bratislava

De hoofdstad van Slovakije ontdekken we tijdens een begeleide wandeling langs de gerestaureerde historische binnenstad. We bezoeken o.a. het Aartsbisschoppelijk Paleis en de Sint-Martinuskathedraal. In de namiddag slotcollege van onze gastheer Prof. Rochtus.

 

Dag 7: Linz

Deze met geschiedenis doordrenkte Donaustad transformeerde in de jaren ’80 van staalstad tot cultuurstad. Onze gidsen nemen ons mee naar het oude centrum met renaissancehuizen, historische winkelstraten en gezellige terrasjes. Na de lunch afvaart richting eindbestemming.  Afscheidsdiner.

Dag 8: Passau – Brussel

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht München-Zaventem.

 


Practica

Reis:
Cruise ‘In het kielzog van de Donaumonarchie’ – 3 tot 10 september 2022.
Een 'all-inclusive cruise' met inbegrepen excursies en lijnvluchten.
Data:
3 tot 10 september 2022
Prijs:
€2.157
Toeslag single:
€780
i.s.m.
NV Reizen De Lathauwer - Licentie 6127

Download de brochure
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.

Uw reisbegeleider: Dirk Rochtus

Dirk Rochtus werd in 1996 doctor in de Politieke en Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen na er een licentiaat Germaanse Filologie en  een bijzonder licentiaat Internationale Politiek te hebben behaald. Hij geeft sinds 1990 les aan de KU Leuven Campus Antwerpen en is er hoofddocent. Hij is voorzitter van ADVN – Archief voor nationale bewegingen. Zijn onderzoek gaat vooral over Duitsland, Turkije en over vraagstukken van nationalisme. Dirk Rochtus neemt deel aan het publieke debat door middel van opiniebijdragen in de sociale en print media, als kernredacteur bij Doorbraak en als gastspreker. Bekende publicaties van zijn hand zijn o.a. ‘Duitsland, de macht van Merkel’, ‘Turkije, de terugkeer van de Sultan’,  ‘Van Reich tot Republik, denken over Duitsland vroeger en nu’, ‘Naar de hel met Hitler .Verzet  in het Derde Rijk’ en ”Scherprechters van de geest. Duits debat tot op het bot’.

Dit artikel delen of afdrukken