fbpx


In het spoor van Peter de Grote – extra afreis 7 tot 14 juni 2022.

Een verrassende citytrip naar Sint-Petersburg en Moskou begeleid door Doorbraakauteur en Ruslandkenner Jef Abbeel.

Download de brochure Hier inschrijven
IN het spoor van peter de grote
EXTRA AFREIS - Volzet!!!

Onze eerste editie was in minder dan twee dagen volzet. Heel wat kandidaat-deelnemers bleken ontgoocheld, vandaar deze tweede afreis

Maak kennis met twee van de meest indrukwekkende steden van Rusland!

Sint Petersburg, een sfeervolle stad met oogverblindende paleizen en de wereldberoemde Hermitage. Tsaar Peter de Grote werd bij het ontwerp beïnvloed door zijn reizen naar West-Europa en dat is duidelijk zichtbaar. Geniet van alle pracht en praal van de Romanovs en bewonder  de indrukwekkende kunstwerken in het voormalige Winterpaleis.

De comfortabele Sapsan-hogesnelheidslijn brengt ons in minder dan vier uur  naar  het prachtige en monumentale Moskou, dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van de mooiste steden van de wereld.  Het machtige Kremlin, het beroemde Rode Plein, de sprookjesachtige Basiliuskathedraal  en ook de prachtige metrostations, de ‘paleizen van het volk’  spreken tot de verbeelding.

U maakt deze uitzonderlijke city-trip in exclusief Doorbraak-gezelschap en onder begeleiding van  Ruslandkenner Jef Abbeel en onze chef reizen Lieven Coppens.

Programma


Dag 1 : Brussel – St.Petersburg

Vlucht van Brussel naar Sint-Petersburg . Verwelkoming door onze Nederlandstalige gids en vertrek voor een wandeling door de benedentuin van het Peterhof. Dit Zomerpaleis werd gebouwd door Peter de Grote (en verder voltooid door zijn opvolgers Elisabeth I en Nicolaas I). Het  wordt ook wel het Russische Versailles genoemd. Het paleis dat gebouwd werd op een klif, wordt omgeven door een indrukwekkend tuinen- en fonteinencomplex.  Al het goud steekt prachtig af tegen het blauw van de Finse Golf. Na zijn verblijf in Versailles in 1717 wilde de tsaar fonteinen die nog groter en opmerkelijker waren. De 176 fonteinen spuwen, dankzij de zwaartekracht,  34.000 liter water per seconde uit.

Transfer naar ons hotel  Azimut****    voor diner en overnachting

 

Dag 2: Sint-Petersburg

Na het ontbijt vertrekken we  voor een eerste kennismaking van de stad met een bezoek aan de Petrus en Paulusvesting en de kathedraal. Deze vesting, gelegen op het Hazen-eiland, een strategische plaats aan de samenvloeiing van de Neva en de Kleine Neva, werd in 1703 gebouwd door tsaar Peter de Grote om de toekomstige stad en de Baltische vloot te beschermen. De vesting deed dienst als detentieplaats voor politieke gevangenen en speelde een cruciale rol  tijdens de Oktoberrevolutie van 1917.

Na de lunch verder naar de Alexander Nevsky Lavra, het orthodoxe klooster van St. Petersburg . Tot slot maken we een boottocht op de kanalen van de stad. De stad is gebouwd over de moerassen van de delta van de rivier de Neva en is doorweven met zijrivieren en kanalen met een totale lengte van 300 kilometer en meer dan 800 bruggen die deze doorkruisen. Diner in het hotel.

 

Dag 3: Sint-Petersburg

Ontbijt in het hotel. Vertrek naar de Dvortsovaya kade voor een bezoek aan het befaamde Hermitagemuseum, gevestigd in het Winterpaleis.

Het museum is één van de meest gerenommeerde kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld en  omvat meer dan 3 miljoen objecten die werden verzameld in een periode van 250 jaar. Het museum is ontstaan in 1764 uit de verzameling van Catharina de Grote en omvat een verzameling  objecten en kunstwerken uit de oudheid, de middeleeuwen, nieuwe tijd (o.a. 250 schilderijen van Vlaamse en Hollandse meesters), maar ook meesterwerken uit latere kunststromingen.

Bezoek van de kathedraal van de Verlosser op het Bloed - gebouwd op de plaats waar in 1881 keizer Alexander ll dodelijk werd verwond bij de zoveelste(7de) aanslag op zijn leven.  Bezoek aan het kleine Wodka Museum, gevolgd door een proeverij van drie soorten wodka met traditionele Russische hapjes.  Diner in het hotel.

 

Dag 4: Sint-Petersburg

Ontbijt in het hotel. Bezoek aan een van de meeste belangrijke bezienswaardigheden in St. Petersburg: het Catherinapaleis. De tweede residentie van de keizerlijke familie toont de grootsheid en macht van de Russische staat door haar meer dan 300 meter lange blauwe gevel, versierd met gouden beeldhouwwerken en witte zuilen. Elke kamer is versierd met beeldhouwwerken, spiegels en standbeelden. Een van de meest spectaculaire kamers in het paleis is de Amber Kamer. 

Na de lunch in een ‘Datsja’, vertrek  naar Pavlosk. Deze stad is ontstaan rondom het Pavlovskpaleis, één van de bekendste verblijven van de Russische keizerlijke familie. Het paleis werd in de loop der tijd een favoriet zomerverblijf voor rijke inwoners van de Russische hoofdstad. Het unieke treinstation van Pavlovsk werd als concerthal gebruikt door onder meer Johann Strauss jr., Franz Liszt en Robert Schumann.

Terugkeer naar de stad. Diner in het hotel.

 

Dag 5: St.Petersburg - Moskou

 Ontbijt in het hotel . Transfer naar het treinstation om de HST naar Moskou te nemen.  Reisduur  +/- 4 uur. Transfer naar ons  hotel  Holiday Inn Lesnaya**** . Na het diner : "MOSKOU by night" : nachtelijke rondleiding door Moskou, een subtiele mix van moderne en oude architectuur. We passeren de mooiste culturele en historische plaatsen van de stad, waarvan de meeste 's nachts verlicht zijn. De hoofdstad verandert 's nachts totaal van gezicht.

 

Dag 6: Moskou

Ontbijt in het hotel. Vertrek naar het kloostercomplex van Sergiev Possad, gelegen op 70 km van Moskou. De plaats staat bekend als het Vaticaan van de Russisch Orthodoxe Kerk. Het is een levendige plaats van aanbidding en de thuisbasis van een grote gemeenschap van relígieuzen. Een 1500 meter lange muur herbergt twee kathedralen, negen kerken, een seminarie en een kerkelijke academie. De kathedraal van de Dormition met zijn vijf koepels is subliem.  Na de lunch keren we terug naar de hoofdstad voor een bezoek aan de metro van Moskou, een netwerk van ondergrondse paleizen die voor de Sovjets zowel "kathedralen" als "stations" werden.  Diner in het hotel.

 

Dag 7: Moskou

Ontbijt in het hotel. Vandaag bezoeken we  de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad,  maar  nu in het daglicht. Na een bezoek aan het Rode Plein maken we enkele fotostops aan de oever van de Moskva en op het panoramische plateau van de universiteit.  Nadien verder naar het  Novodevitsji-klooster en de beroemde begraafplaats.  Na de lunch stop bij de GOeM,  ingehuldigd in 1893, destijds het grootste warenhuis ter wereld.  Bezoek aan het Kremlin: de geboorteplaats van Moskou en de zetel van de officiële macht.  Verder naar de Taganka 42 Bunker, die meer dan 60 meter onder de grond ligt. Deze voormalige militaire communicatiepost is nu het museum van de Koude Oorlog. Diner in het hotel.

 

Dag 8: Moskou-Brussel

Ontbijt in het hotel en check-out. Bezoek aan de vlooienmarkt van lzmailovo, waar de Russen zelf Russische poppen, houten speelgoed en linnen tafelkleden komen kopen om hun datsja's te versieren. Deze markt is de ideale plaats voor typische souvenirs. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel .

Onze hotels.

Azimut Leningrad ****

Het Azimut Hotel Sint-Petersburg, ligt aan de oever van de rivier Fontanka, nabij het stadscentrum en biedt een panoramisch zicht over de historische wijk . Alle kamers beschikken over een bureau, badkamer en televisie. Het hotel beschikt over een restaurant en biedt gratis WiFi  aan.

Holiday Inn Lesnaya Moskou****

Dit hotel is gelegen in het hart van Moskou, dicht bij het Rode Plein en het Kremlin.

Alle kamers zijn comfortabel ingericht met eigen badkamer. Het hotel beschikt over een mooi restaurant en een gezellige bar. Gratis WiFi en fitness.


Practica

Reis:
In het spoor van Peter de Grote – extra afreis 7 tot 14 juni 2022.
Een verrassende citytrip naar Sint-Petersburg en Moskou begeleid door Doorbraakauteur en Ruslandkenner Jef Abbeel.
Data:
7 tot 14 juni 2022.
Prijs:
€1760
Toeslag single:
€245
i.s.m.
NV Reizen De Lathauwer - Licentie 6127

Download de brochure

Hier inschrijven
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.

Uw reisbegeleider: Jef Abbeel

Jef Abbeel was na zijn studies  Klassieke Filologie en Geschiedenis aan de KU Leuven (1991) actief als leraar Geschiedenis en Latijn aan het St.-Jozefscollege van Turnhout.

Daarnaast was hij ook een gepassioneerd BLOSO atletiektrainer.  Als voordrachtgever en recensent voor o.a. Doorbraak, verdiepte hij zich in de geschiedenis en cultuur van onder meer  Rusland en China, landen die hij meermaals bezocht.

 

Dit artikel delen of afdrukken