fbpx


Binnenland

VB verzette zich al anderhalf jaar geleden tegen salafistische prediker Ali Houri
‘Het Antwerps stadsbestuur negeerde onze signalen en negeert nu opnieuw onze signalen over islamitische haatpredikers’, zegt Vlaams Belang Antwerpen-woordvoerder Sam van Rooy. Vlaams Belang wil daarom een Islamobservatorium.

Moslimbeurs

‘Het is even triest als veelzeggend: zonder de reportage van het Nederlandse programma Nieuwsuur zou ook de zoveelste lezing van de salafistische prediker Ali Houri geruisloos gepasseerd zijn’, reageert Vlaams Belang. ‘Onder de radar worden zalen vol jonge moslims in België en Antwerpen geïndoctrineerd met islamitisch apartheidsdenken: stealth jihad.’

‘Reeds in mei 2016, anderhalf jaar geleden, verzetten wij ons als enige partij tegen de Moslimbeurs in Antwerpen, waar Hamas- en Moslimbroederschap-adept Ali Houri de ‘spirituele keynote speaker’ was. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) liet gewoon begaan’, klaagt het VB aan.

Het was ook Antwerps schepen Fons Duchateau (N-VA) die Ali Houri toestemming gaf om een twaalfdelige lessenreeks over de islamitische profeet Mohammed te geven in centrum Den Tir, eigendom van de stad Antwerpen. Nu zegt Duchateau die toestemming niet meer te zullen geven, omdat Den Tir in principe niet gebruikt mag worden voor “levensbeschouwelijke activiteiten, erediensten en religieuze activiteiten”.

Maar het VB vindt dat vijgen na Pasen (‘het kwaad bij jonge moslims in Antwerpen is geschied‘), en bovendien ook een pleister op een houten been, ‘want Moslimbroederschap-types zoals Ali Houri kunnen gewoon verder lezingen geven op andere plaatsen, met name moskeeën.’ Zo kwam Ali Houri (alias Broeder Alkhattab) de afgelopen jaren reeds vaak prediken in Vlaanderen en Antwerpen.

Overigens stond de kompaan van Ali Houri, de ex-rapper Abid Tounssi, dit voorjaar ongestoord zijn islamiseringsboodschap te verkondigen in het cultureel centrum van Deurne. ‘Ook dat zou zonder de Nieuwsuur-reportage ongemerkt gepasseerd zijn’, meent het VB.

 

Volgens Genk-burgemeester Wim Dries (CD&V) was er geen oproep tot haat of geweld tijdens de voorstelling, maar dat mag volgens het VB niet verbazen. ‘Slimme predikers islamiseren moslims geweldloos en zonder strafbare uitspraken.’ Volgens het VB heeft het Antwerps stadsbestuur hier totaal geen vat op, want het kan zo’n lezing wel verbieden in een gebouw van de Stad, maar niet elders.

VOEM

In Antwerpen gebeurden de lezingen van Ali Houri in samenwerking met VOEM (Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims), dat van de Vlaamse regering jaarlijks 230.000 euro subsidie krijgt. Recent werden die subsidies zelfs nog verhoogd. Ondertussen riep Ali Houri op Facebook op om geld te storten voor Tarik Ibn Ali, die werd opgepakt wegens betrokkenheid bij de bloedige jihadterreuraanslagen in Mallorca en de Bataclan in Parijs. Ook tegen VOEM heeft het VB zich vaak uitgesproken. Zo is een van de organisaties onder de VOEM-koepel is de vzw ‘Vrije Keuze’, een organisatie die achter de hetze zat tegen juf Magalie van de Antwerpse kleuterschool De Blokkendoos. Onder VOEM ressorteert ook de islamitische vrouwenbekeerlingenorganisatie Al Minara die enkele jaren terug nog in opspraak kwam in een programma van Annemie Struyf.

Afgelopen vrijdag predikte overigens de Pakistaanse moslimterreurverheerlijker Muhammad Ramzan Sialvi nog in Antwerpen, merkte van Rooy op. Het toont volgens hem aan hoe, zonder dat er toevallig een buitenlands nieuwsmedium aandacht aan besteedt, de islamisering woekert onder de radar van de overheid.

https://twitter.com/SamvanRooy1/status/931961591603650560

‘De islam(isering) is dé bedreiging voor onze vrij samenleving en verdient een aparte, specifieke aanpak’, vindt het VB. Daarom wil de partij een Islamobservatorium invoeren. Dat moet bestaan uit zowel mensen van de politie, de staatsveiligheid als de regeringen en lokale besturen, met als doel de voortschrijdende islamisering, waarvan lezingen zoals die van Ali Houri deel uitmaken, eerst en vooral te detecteren en vervolgens genadeloos terug te dringen, want ‘predikers zoals Ali Houri horen hier niet thuis, maar wel in een islamitisch land.’

 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Sander Carollo

Sander is interviewer voor Doorbraak.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Op dit artikel zijn reacties uitgeschakeld op vraag van de auteur of op initiatief van de redactie.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.