fbpx


Onderwijs

Schooltaal bijvoorbeeld

Uit de oudere doos


Zon vandaag (nog?) wat afwezig. Dan maar terugblikken achter het glas. Wij vissen artikels uit ons archief op die meer dan gewone aandacht kregen van onze lezers of plots weer passen bij wat gaande is. Misschien hebt u ze toen, in drukke beroepstijden, gemist.

Vandaag zet De Standaard een uitstekend interview met cognitief psycholoog Wouter Duyck. Van hem hebben wij ook net een vraaggesprek ingeblikt voor het septembernummer van Doorbraak. Weer een goede reden om te abonneren.

Op de passage ‘Het gebruik van de thuistaal op school mag ook geen taboe zijn. Turkse kinderen kunnen er baat bij hebben als ze wiskunde in het Turks krijgen, bijvoorbeeld’ reageerde Peter De Roover al in december 2012 met enkele kritische kanttekeningen. ‘Alleen Nederlands als schooltaak niet zo gek’, vindt hij.

<Vindt u dit artikel informatief? Misschien is het dan ook een goed idee om ons te steunen. Klik hier.>

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie

Dit artikel delen of afdrukken


Als abonnee kan u dit artikel gratis doorsturen naar een vriend. Geef hieronder zijn e-mail adres en we sturen hem een link zodat ook hij het ook zonder abonnement gratis kan lezen. Dit is slechts eenmalig voor dit artikel. Doorbraak slaat het e-mail adres van uw vriend niet op.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.