Onderwijs

Schooltaal bijvoorbeeld

Uit de oudere doos

Zon vandaag (nog?) wat afwezig. Dan maar terugblikken achter het glas. Wij vissen artikels uit ons archief op die meer dan gewone aandacht kregen van onze lezers of plots weer passen bij wat gaande is. Misschien hebt u ze toen, in drukke beroepstijden, gemist.

Vandaag zet De Standaard een uitstekend interview met cognitief psycholoog Wouter Duyck. Van hem hebben wij ook net een vraaggesprek ingeblikt voor het septembernummer van Doorbraak. Weer een goede reden om te abonneren.

Op de passage ‘Het gebruik van de thuistaal op school mag ook geen taboe zijn. Turkse kinderen kunnen er baat bij hebben als ze wiskunde in het Turks krijgen, bijvoorbeeld’ reageerde Peter De Roover al in december 2012 met enkele kritische kanttekeningen. ‘Alleen Nederlands als schooltaak niet zo gek’, vindt hij.

<Vindt u dit artikel informatief? Misschien is het dan ook een goed idee om ons te steunen. Klik hier.>

Doorbraak redactie

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Doorbraak redactie?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.

Ik help Doorbraak groeien.
Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans