fbpx


Niet gecategoriseerd

Stomme van Portici op Nederlandse televisie

Even SnelIn het Nederlandse publieke debat speelt de historicus Maarten van Rossum een hoofdrol. Op 24 april 2013 bracht hij in het Nederlandse actualiteitsprogramma ‘Pauw en Witteman’ (VARA) een minicollege over koning Willem I. Daarin zei hij onder meer het volgende: 


“Het wonderlijke is dat de Belgen in opstand zijn gekomen naar aanleiding van een opera, genaamd De Stomme van Portici. (…) Er zijn maar heel weinig landen ontstaan uit een opera, maar België is er daar één van (…) en bovendien loopt het heel slecht af, zoals het met België natuurlijk ook heel slecht is afgelopen. Dat kan geen toeval zijn, want België bleek eigenlijk niet één natie te zijn maar twee, en daar hebben ze last van tot op de dag van vandaag.”

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.