fbpx

Tag: Palestina

King Bibi

Benjamin Netanyahu wordt de langst regerende Eerste Minister in de geschiedenis van Israël. Hij kent succes, maar er wachten ook uitdagingen

Silvain Salamon

Antisemitisme in Vlaanderen

Aalst Carnaval is op zich onschuldig, maar wijst toch op een sluimerend antisemitisme in Vlaanderen. Silvain Salamon licht toe.

De worsteling

Benno Barnard noemt zichzelf ‘een apologeet van Israël’. Hij woonde een debat bij in Canterbury over het Israël en het bestaansrecht van dat land.

Strijd voor de eigen identiteit

Hugo Van Rompaey, gewezen CVP-politicus, kant zich in zijn boek, De Koerden willen vrede langs politiek overleg, tegen de bestempeling van de Koerdische nationalisten als terroristen. Ook voor wie het hier niet mee eens zou zijn, is het boek een aanrader als filosofisch onderzoek naar de grondslagen van nationalisme en geweld om een politiek doel te bereiken. Ondergetekende hield bij de voorstelling …

Het is allemaal ketchup!

De ‘Pallywood’-these, dat Gaza een filmfabriek zou zijn voor de Palestijnse propaganda, is vermoedelijk een door Israël gelanceerde hoax, en illustreert hoe ver het gezond verstand weg is van dit conflict.

Woorden en daden

Ongeveer 100 jaar geleden werden de territoriale grenzen getrokken van een nu nog steeds niet opgelost conflict tussen Israël en Palestina.