fbpx

Tag: Schild en Vrienden

De Marrakesh mars

BRUSSEL—Er is een nieuwe marrakeshcoalitie in de maak, een anti-marrakeshcoalitie eigenlijk, ze willen betogen in Brussel tegen het ondertekenen van het Marrakeshpact. Het zijn allemaal Vlaamse verenigingen én bijna allemaal jongerenverenigingen, maar Franstaligen zijn hartelijk welkom in de ‘Mars tegen Marrakesh — Marche contre Marrakech’.
Facebook
Zondag tijdens het hoogtepunt van de regeringscrisis circuleert een evenement op Facebook, ‘Mars tegen Marrakesh in Brussel’. …

In dubio pro reo

De racistische uitingen op het interne forum van Schild en Vrienden zijn misselijk makend. Dat geeft de politiek correcte elite echter absoluut niet het recht om onderwijs te weigeren. Voorbeelden stellen is niet de taak van een universiteit.

#Opkuisen

Schooljaar 1990-1991. Er was nog geen sprake van Zwarte zondag. Die kwam pas later, op 24 november 1991. Maar er hing wel een sfeertje op school. Ik was er nog geen achttien. Wel al actief in de Vlaamse beweging. Overtuigd van mijn eigen gelijk — toen al.
Maar het toen als ranzig en extremistisch gepercipieerde Vlaams Blok hing als een schaduw …

Paniekvoetbal van Pano (bis)

De VRT heeft nog eens geschiedenis geschreven en de grenzen van de televisiejournalistiek verlegd in de Panoreportage, gisteren, 5 september, over de extreemrechtse jongerenclub Schild en Vrienden. Hun voorman, Dries Van Langenhove, afgestudeerd in de politieke wetenschappen én gediplomeerd loodgieter (wat ik een hele mooie combinatie vind), wordt uitvoerig gevolgd samen met zijn getrouwen, een honderdtal studenten die zijn …