fbpx


Politiek

Tinne Van der Straeten betaalt milieuvervuilers met belastinggeld

België BananenrepubliekConsternatie in smurfenland. Digismurf Arne Vandendriessche, schepen van Kortrijk en 'blauw'-vriend van Vincent Van Quickenborne levert via overheidsopdracht duurdere laptops aan scholen. Is dat geen contradictio in adjecto? Open VLD is stilaan een Open Riool aan het worden. Straks moet Vande Lanotte het weer komen uitleggen. Wellicht zal hij zijn socialistisch gat geen twee keer aan een liberale shitstoof verbranden. Tenzij de lokroep naar het geld groter is dan de schaamte van de blaren en de infectiecrème. Het verhaal van…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


Consternatie in smurfenland. Digismurf Arne Vandendriessche, schepen van Kortrijk en ‘blauw’-vriend van Vincent Van Quickenborne levert via overheidsopdracht duurdere laptops aan scholen. Is dat geen contradictio in adjecto? Open VLD is stilaan een Open Riool aan het worden. Straks moet Vande Lanotte het weer komen uitleggen. Wellicht zal hij zijn socialistisch gat geen twee keer aan een liberale shitstoof verbranden. Tenzij de lokroep naar het geld groter is dan de schaamte van de blaren en de infectiecrème.

Het verhaal van Signpost en Vandendriessche correspondeert met de cirkelredenering van het kip en het ei. Is de op belastinggeld parasiterende ondernemer rijk geworden door zijn politiek mandaat, of is zijn politiek engagement de olie van zijn parasiterende raderen. Dat hij als CEO van een informaticabedrijf, schepen is van Kortrijk onder meer bevoegd voor de digitale transformatie, zeg maar de Kortrijkse digisprongen, is een burlesk belangenconflict. Zolang de oppositie slaapt kan de politiek zich alles permitteren.

Pensioenperipetieën

Grote smurf Egbert Lachaert en pilaarbijter Joachim Coens schrappen het minimumpensioen voor politici. Ze komen niet in aanmerking. Je moet immers 20 jaar gewerkt hebben. Een loon krijgen om niets te doen zoals werklozen en parlementairen telt niet meer mee. Nu is dat een schijnbeweging want voor politici is het maximumpensioen eerder een probleem.

De demarche van Egbert en Joachim rondom de minimumpensioenen is vooral een schot voor de boeg. Een potsierlijke charade waar ze ons weken mee zullen paaien. Georges-Louis Bouchez zal zijn beste Tweetbeledigingen bovenhalen, Magnette zijn scherpste verontwaardingssmoel opzetten en Calvo zal kakken van achter de zijlijn. Na de orgie van woorden zal pornopremier Alexander De Croo met verse lakens een bedje van dubbelhartige consensus spreiden. Let op mijn woorden! We krijgen een pensioenhervorming van gemorrel in de marge die gepresenteerd wordt als een copernicaanse omwenteling. Een hervorming met opeenvolgende linkse en rechtse bochten en een bocht van 360 graden. Onze complexe, onwerkbare en asociale pensioentrein zal hoogstens van spoor veranderen maar niet van richting noch van lading.

De bullshitbacterie

In Brussel zullen de prikkemannen de hele maand september shots zetten in de winkels van Primark, Action, Ikea en Carrefour. Een nazomerprikactie om mensen die absoluut niet willen gevaccineerd worden te vaccineren. De vaccinatiebus komt op de parking post vatten of een medisch team zal naast de pampers en de sojayoghurt een prikinstallatie neerplanten. Voor zij die het zich mochten afvragen, ik ben inmiddels ingeënt, maar dan wel tegen ‘covanranst’: de bullshitbacterie. Hoe erg corona ook is, de dag dat ik mijn denken laat beïnvloeden door complotdenkers van het type Marc Van Ranst, Erica Vlieghe en andere virocraten is waarschijnlijk de dag dat vasculaire dementie of Alzheimer bij mij wordt vastgesteld. Ik hunker naar het rijk van de vrijheid. De vrijheid van denken, meningen en toegang zonder covidster.

De milieuvervuilers worden van nu af aan betaald

De groene gasinstap van Tinne Van der Straeten is volgens haar de weg naar 100% hernieuwbare energie. Maar die weg loopt dan wel over CO2 en stikstof vervuilende gascentrales. Deze supervervuilers worden door Tinne zelfs betaald middels een vervuilsubsidie aangerekend via onze belastingbrief. Voor de gasboeren een subsidie, voor ons een nieuwe groene belasting. Groenen smijten geld naar energietsaren geroofd uit onze schatkist.

De vervuiltaks krijgt de eenvoudige en toegankelijke naam: Capaciteit Remuneratie Mechanisme of CRM. Als ze de mensen willen bedriegen gebruiken de Vivaldioten doorgaans termen die 95% van de bevolking niet snapt, binnen een sibillijnse procedure die 99% van de mensen als Latijn met Chinese ondertitels ervaren. Zelfs het journaille staart als de ezel van Tijl Uilenspiegel wanneer Tinne iedereen om de tuin leidt met haar idiosyncratisch groene jargon.

Jarenlang betalen we ons blauw aan milieutaksen via onze elektriciteits- en gasfactuur. Er wordt ons een schuldcomplex opgesolferd door ons het groene verwijtende adagium: ‘de vervuiler betaalt’, constant door de neus te boren. In Antwerpen, Gent, Brussel, Mechelen, Willebroek enz moeten de sukkelaars die zich geen nieuwe dieselwagen kunnen permitteren een GAS-boete betalen in de Lage Emmissie Zone (LEZ), want, je weet wel: ‘de vervuiler betaalt’. We moesten ons jaren aan een stuk schamen om zoveel vervuilende energie van fossiele brandstoffen te verbruiken. Waarna de boete netjes werd aangerekend op onze nutsfacturen. Nu nemen de Groenen een bocht van 180 graden en moeten wij plots vervuilers, opstokers van fossiele brandstoffen, gaan financieren. Groen neemt ons echt voor complete idioten. Als de Vivaldi-regering dit goedkeurt schieten ze zich in hun niet geamputeerde voet en bevestigen ze hun status van Vivaldioot. Ik laat u deze week met volgende volkswijsheid: ‘Al is de eikel nog zo groot, de kiesuitslag wordt zijn dood.

Dit was niet op de afbraak:

  • De Afghaanse asielzoekers die asiel kregen omdat ze in hun land bij terugkeer vermoord zouden worden, hebben we nu gerepatrieerd omdat ze daar op vakantie waren. Voor hun humanitair bedrog krijgen ze geen straf. Straf hoor.
  • Van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts krijgen dierenbeulen voortaan tot vijf jaar gevangenisstraf. Dat is vijf jaar meer dan de jongerenbendes die tienermeisjes verkrachten en met parasols op flikken kloppen.
  • Bij de mietjes van Jiu Jitsu Blankenberge moet je een coronacertificaat voorleggen om te trainen. Met aids, gele koorts, malaria, difterie en polio hebben ze geen problemen.
  • De Brusselse regering ontdekte dat de intelligente kilometerheffing, niet echt intelligent is. Ze kwamen eindelijk tot de vaststelling dat hun groene ‘SmartMove’, eigenlijk een zwarte ‘StupidMove’ is.
  • Biden de bleiter fakete woede en zegt te zullen terugslaan nadat alle soldaten het land verlaten hebben. Pipo de clown.

Jasmijn Walldorf

Vrijgevochten schrijfster van opiniestukken, met scherpe satirische inslag.