fbpx


Niet gecategoriseerd

Tobback weet even niet wat zeggen…

Humor in een politiek debatWe berichtten hier al dat op woensdag 23 april 2014 een groot onderwijsdebat plaatsvond in Brussel. Een nauwkeurig verslag kan u nalezen op deredactie.be, waar er ook fragmenten te bekijken zijn. Maar één passage uit het debat willen we u niet onthouden.

‘Op het einde krijgt Rutten wat last van verkiezingskoorts door de fouten van de afgelopen 5 jaar in het onderwijs bij de Franstalige socialisten te leggen. “Het is een beetje de schuld van de PS en dan bedoel ik Pascal Smet.”SP.A-voorzitter Tobback wuift die laatste opmerking van Rutten weg en wijst erop dat sommige problemen met de financiering van nieuwe schoolinfrastructuur niet het gevolg zijn van een beslissing van Smet, maar wel van zijn voorganger. Als moderator Marc Van de Looverbosch hem erop wijst dat dat Frank Vandenbroucke was, ook een socialist, weet Tobback even niet wat zeggen.’

En spontaan klinkt het muziekje van ‘The Muppet Show’…

 

© Walt Disney

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Harry De Paepe

Harry De Paepe is kenner van het Verenigd Koninkrijk en de Britse politiek.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.