fbpx


Media
Democraten

U bent nog niet bang genoeg!

De paniekpers draait overurenHet was weer lachen de voorbije week met de nationale en internationale media.  En dan heb ik het niet alleen over de taalfouten bij het VTM-nieuws waar tegenwoordig blijkbaar het achterlijke neefje van de eindregisseur achter de knoppen zit.   Ik heb het dan evenmin over de opmerkelijke cancel-cultuur van de VRT waar ze nu volgens mij een woke-leger hebben losgelaten op alle 273 afleveringen van FC De Kampioenen om er de afleveringen met niet-gewenste humor uit te halen en…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


Het was weer lachen de voorbije week met de nationale en internationale media.  En dan heb ik het niet alleen over de taalfouten bij het VTM-nieuws waar tegenwoordig blijkbaar het achterlijke neefje van de eindregisseur achter de knoppen zit.  

Ik heb het dan evenmin over de opmerkelijke cancel-cultuur van de VRT waar ze nu volgens mij een woke-leger hebben losgelaten op alle 273 afleveringen van FC De Kampioenen om er de afleveringen met niet-gewenste humor uit te halen en te labelen als ‘niet-te-herhalen’. Er zijn nu inmiddels al 16 foute afleveringen door de censuurcommissie geïdentificeerd waarin grappen werden gemaakt over -hou u vast- heikele onderwerpen! Ik zou overigens graag een keertje de VRT cancel-gids in handen krijgen waarin alle doens en niet-doens staan opgesomd. Ik zou ook graag weten wie dat heeft bepaald, waarom en met welk recht. Hoe werkt zoiets in de praktijk? En hoe ziet zo’n woke-censuurcommissie eruit? Is er een vertegenwoordig van elke mogelijk gekwetste groep die dan alles moet bekijken? En is er dan een vergadering met die mensen? ‘Aflevering 234: voor de zwarten oké, voor de transgenders geen bezwaar, Marokkanen prima, maar ik zie daar een hand omhoog gaan aan het einde van de tafel. Hallo daar, wie is dat? Wie hangt er aan die hand? Ah, het zijn de mensen met dwerggroei! Excuses! De dwerggroeiers geven hun veto wegens een grap over de Smurfen! Aflevering 234 wordt geband!’

Ik ga het ook niet hebben over de Amerikaanse media, die vorig jaar nog breed de video van president Biden verspreidden die toen letterlijk zei dat je niet met covid kon besmet worden als je gevaccineerd was. Biden is nu dus besmet, maar niemand van de mainstream media durft het aan om die oude video terug op te diepen en de president te confronteren met zijn gebeuzel. Overigens was die leugen toen de aanleiding voor de halve wereld -of tenminste toch voor wat we tegenwoordig het voormalige Vrije Westen kunnen noemen- om Biden te volgen in die andere flagrante misinformatie dat dit een ‘pandemie van de niet-gevaccineerden’ was. In België uiteraard braafjes nagebauwd door onze eerste dweil Alexander De Croo. Overigens bereikte de verkleutering in het Witte Huis een ongeziene hoogte toen Bidens lijfarts op een persconferentie wist mede te delen ‘dat de president zijn bordje had leeg gegeten’.

Apenpokken

Ik ga het ook niet hebben over hoe de media weer kritiekloos de boodschap overnamen van WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus die de apenpokken tot een ‘global health emergency’ uitriep. Het 15-koppige WHO-panel dat over die dingen beslist had eerder die dag met negen tegen zes beslist dat die apenpokken géén wereldgezondheidsrisico vormen.  Dat weerhield Tedros er niet van om toch eigenhandig de noodtoestand uit te roepen. Goed nieuws voor de vaccinboeren!  Binnenkort dus nog een vaccin meer dat kan aangesloten worden op uw QR-deugdcode.

Dat die QR-codes gewéldig handig zijn bewijzen ze nu overigens in Sri Lanka. Daar gebruiken ze die vaccinatiecodes nu om je al dan niet toegang te geven tot de karige benzine. Wie vorig jaar nog maar suggereerde dat de QR-gezondheidscodes zouden gebruikt kunnen worden voor andere doeleinden, werd van sociale media gegooid en publiekelijk uitgelachen door senior writers als waren het complot-gekken die thuishoorden in een instelling met een trechter op het hoofd en een visgraat in de hand.

Draaiboek

Waar ik het wel wilde over hebben is de tweedaagse hittegolfette die Europa heeft geteisterd en waar de kranten maar niet over uitgesproken raakten. De communicatie dienaangaande door de pers liep ook weer als in een draaiboek dat van bovenaan was aangereikt. Leest u even de krantenkoppen van diverse kranten uit de hele wereld mee?

  • ‘Israel warmt twee keer zo snel op als de rest van de wereld, volgens de data’ (YNet)
  • ‘New England warmt twee keer zo snel op als de rest van de wereld’ (CBS Boston)
  • ‘Canada warmt twee keer zo snel op als de rest van de wereld, volgens een rapport’ (BBC News)
  • ‘Noordpool warmt drie keer zo snel op als de rest van de aarde: studie’ (The Guardian)

Dezelfde krantenkoppen verschenen in Australië, Finland, China, Singapore en Japan, telkens met hun eigen land dat twee keer zo snel opwarmt als de rest van de wereld.

Intussen moet u volgens diezelfde pers dringend uw elektriciteitsconsumptie terugdraaien door uw airco niet aan te zetten tijdens zo’n hittegolf wegens gebrek aan ‘elentriek’.  Maar u moet tegelijkertijd wél een elektrische auto aanschaffen.

Ach, zolang de president zijn bordje maar leeg eet.

Alain Grootaers