fbpx


Actualiteit, Politiek
Vlaams Belang

Vlaams Belang houdt automanifestatie op Heizel

Tom Van Grieken: 'Onverhoopt succes! De mensen blijven toestromen'Het Vlaams Belang hield deze middag een protestmeeting op de Heizel nabij Brussel. Vanuit heel Vlaanderen vertrokken er autokaravaan. Een gemotoriseerde betoging, om zoveel mogelijk de veiligheid te garanderen tijdens deze coronacrisis. Ruim 6.000 wagens arriveerden op de verzamelplaats, met ca. 15.000 deelnemers.Vlaams Belang-kopstukken Tom Van Grieken en Barbara Pas gaven er toespraken, terwijl Kamerlid Dries Van Langenhove de inleiding verzorgde.

‘Deze betoging is nog maar het begin van onze strijd tegen deze linkse en anti-Vlaamse Vivaldi-coalitie!’, stelt Van Langenhove.

Sinds vanochtend vroeg reden er verschillende protestritten vanuit vertrekpunten over heel Vlaanderen naar de centrale verzamelplaats. De betoging is de culminatie van een wekenlange en felle bliksemcampagne die de partij op poten zette tegen de nakende Vivaldiregering, die het Vlaams Belang ‘antidemocratisch en anti-Vlaams’ vindt. De Vivaldicoalitie heeft geen meerderheid in de Vlaamse taalgroep en bestaat voornamelijk uit verliezende partijen van de afgelopen verkiezingen.

‘Het is simpel’, stak Van Langenhove van wal. ‘Bij de vorige verkiezing hebben de Vlamingen gestemd voor minder migratie. Ons land is vol. Genoeg is genoeg, de absorptiegraad is overschreden. Deze betoging is nog maar het begin van onze strijd. Wij gaan de paarsgroene particraten uit Brussel bestrijden op elk front: in het parlement, op sociale media en op straat!’

Vlaams BelangWinny Matheeussen | Doorbraak

Beloftes

Fractieleider voor het Vlaams Belang in de Kamer Barbara Pas begon dan weer haar toespraak met de beloftes op te sommen van enkele CD&V-coryfeeën, die zich eerder dit jaar uitspraken tegen Vivaldi. ‘Het zogenaamde positieve Vivaldiproject is een links en belgicistisch belastingproject dat lijnrecht tegen het signaal van de Vlaamse kiezer ingaat’, zo liet Pas optekenen, die tevens snoeihard uithaalde naar Open Vld. ‘Hun prioriteit ligt blijkbaar bij een genderevenwicht van de regeringspostjes… Het evenwicht tussen het regeerakkoord en wil van de Vlaamse kiezer was helaas veel minder belangrijk.’

Winny Matheeussen | Doorbraak

Vlaamse frontvorming

Partijvoorzitter Tom Van Grieken sloot het rijtje af met de slotrede. Hij riep op tot Vlaamse frontvorming. ‘Beste Bart De Wever, ik word moe van de strijd op rechts. Laten we dit moment grijpen om samen te werken’, aldus de Vlaams Belang-kopman. ‘We kunnen deze anti-Vlaamse en linkse Vivaldi-regering vurig bekampen en wie weet, zelfs ten val brengen als we samenwerken. En ik geloof ook dat we de kans van 2024 niet mogen missen. Er is echte verandering mogelijk. Er is een echt alternatief mogelijk, maar dan moeten we af van dat ondemocratische cordon sanitaire!’

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Winny Matheeussen

Enige tijd geleden geboren, in de herfst. Momenteel levend.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Commentaar open
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.