fbpx


Politiek
subsidies

Vlaams Belang voert actie met nepgeld voor kabinet Jambon
Op dit eigenste moment voert Vlaams Belang een actie op het Martelarenplein, voor het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). De partij wil de minister-president herinneren aan de clausule die in het regeerakkoord is opgenomen die stipuleert dat verenigingen die zich terugplooien op hun ethnische achtergrond geen subsidies meer zouden ontvangen. Dit alles kadert in een nieuw integratiebeleid dat moet tegengaan dat verenigingen die segregatie bevorderen het zonder steun van de overheid moeten doen. Rechts beleid gevraagd, links beleid…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


Op dit eigenste moment voert Vlaams Belang een actie op het Martelarenplein, voor het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). De partij wil de minister-president herinneren aan de clausule die in het regeerakkoord is opgenomen die stipuleert dat verenigingen die zich terugplooien op hun ethnische achtergrond geen subsidies meer zouden ontvangen. Dit alles kadert in een nieuw integratiebeleid dat moet tegengaan dat verenigingen die segregatie bevorderen het zonder steun van de overheid moeten doen.

Rechts beleid gevraagd, links beleid gekregen

Uit de cijfers in de begroting blijkt volgens Vlaams Belang echter dat hier geen werk van wordt gemaakt. Het signaal van de kiezer om een rechtser beleid te krijgen wordt hier volgens Chris Janssens, fractieleider van de partij in het Vlaams parlement, genegeerd.

Het beleid van de regering-Jambon is ontegensprekelijk naar links opgeschoven. Er gaat steeds minder aandacht naar de eigen cultuur en individuele verantwoordelijkheid. Dit blijkt onomstotelijk uit het subsidiebeleid van deze regering. Zo vloeit jaarlijks € 70 miljoen naar het sociaalcultureel volwassenenwerk, dat gedomineerd wordt door linkse activistische en zogenaamd etnisch-culturele organisaties, waarvan de segregerende invloed de voorbije jaren al manifest is gebleken. De Turkse Unie gaat bijvoorbeeld jaarlijks lopen met € 398 393,53 subsidies, de concurrerende Unie van Turkse Verenigingen met € 345 005,80. De Federatie van Marokkaanse Verenigingen ontvangt € 387 824,77.’

‘Verder wordt ook het opengrenzenactivisme gul bediend’, vervolgt Janssens. ‘Zo vangt Vluchtelingenwerk, dat de immigratiewetten van dit land voor rechtbanken aanvecht, € 233 832,73. En Refu Interim, dat zelfs illegalen werk verschaft, trekt € 172 500,00 euro. Interculturele organisaties die vooral als doel hebben permanent de slachtoffercultuur op te poken, worden eveneens goed bedeeld. Zo ontvangt Kif Kif jaarlijks € 265 016 euro en Hand in Hand tegen racisme € 215 722,56.’

Ook Somers en Crevits onder vuur

Vlaams Belang heeft geen goed woord over voor het door minister Bart Somers (Open Vld) gevoerde integratiebeleid. Chris Janssens verwijst naar de episode rond de nieuwe participatieorganisatie waarmee Vlaanderen in zee moet gaan. Daar werd eerst het Minderhedenforum gedumpt en vervangen door een nieuwe vzw Join.Vlaanderen. Beide verenigingen sloegen echter de handen in elkaar waardoor het Minderhedenforum via de achterdeur terug toegang kreeg tot het felbegeerde participatiecontract. Deze samenwerking is goed voor € 800 000,00.

Maar volgens Vlaams Belang stopt het daar niet. Chris Janssens heeft ook vragen bij het beleid van minister van Werk en Economie Hilde Crevits (CD&V). ‘Die pompt miljoenen euro’s belastinggeld in projecten die enkel op allochtone doelgroepen gericht zijn. Gezien Vlaamse — kansarme of langdurige — werklozen hier geen beroep op kunnen doen, houdt dit overigens een discriminatie in.’

‘Geconfronteerd met onze bezwaren over de gesubsidieerde organisaties en de manifeste eenzijdigheid van de subsidies, blijft Jambon zich verschuilen achter onafhankelijke beoordelingscommissies’, stelt Janssens. ‘Die zijn zelf allerminst pluralistisch. Daar heerst een linkse ons-kent-ons-cultuur.’

Nepgeld duikt na 16 jaar terug op

Om dit aan te klagen trekt een delegatie van de partij met koffers gevuld met nepgeld naar het Martelarenplein. ‘Op elke koffer staat de naam van één van de talrijke gesubsidieerde links-activistische of etnisch-culturele organisaties of betoelaagde projecten waarop volgens onze partij niet alleen kan, maar zelfs móét bespaard worden’, besluit Janssens.

Koffers met nepgeld… Zouden ze die aan de scheepslift van Strépy-Thieu gevonden hebben? Dat geld is dan eindelijk terug terecht. Het kan verkeren…

Winny Matheeussen

Enige tijd geleden geboren, in de herfst. Momenteel levend.