fbpx


Binnenland, Buitenland, Cultuur

Vlaamse verenigingen dagen studenten uit

De Grote Prijs minister-president van VlaanderenAn De Moor, woordvoerder namens de organiserende Vlaamse verenigingen, legt uit: “Alle jonge mensen die minimum 18 jaar zijn en in dit academiejaar ingeschreven zijn in een Vlaamse onderwijsinstelling mogen deelnemen. De opdracht luidt:” Werk voor de Vlaamse overheid een origineel creatief idee of suggesties uit om via een actie, object, woordenschat en/of visuele, auditieve of virtuele beelden het positief imago van Vlaanderen en de Vlaamse symbolen in het binnen- en/of buitenland te ondersteunen. Het kan een meerwaarde betekenen indien je de Vlaamse leeuw in je concept integreert.

Tegen uiterlijk 15 mei 2012 moeten de ontwerpen ingezonden zijn. Uit de inzendingen zal een deskundige jury de 5 beste ontwerpen kiezen. De laureaten stellen hun project voor tijdens een plechtige prijsuitreiking op vrijdagavond 29 juni 2012. De winnaar kan maar liefst 2.500 euro in de wacht slepen.

 

Op het symposium passeerden enkele eminente sprekers de revue: prof. dr. Ludo Beheydt kaderde “De betekenis van symbolen” op de een academische manier. De betekenis van ‘de Leeuw’ is meervoudig als symbool voor Vlaanderen en de betekenis van dat symbool is vaak context gebonden. 

Jan Callebaut probeerde vervolgens tot een positieve ‘state of mind’ rond  Vlaanderen te komen. Waar staat Vlaanderen voor in onze ogen en wat associeren buitenlanders met ‘Vlaanderen’. waarna hij de troeven, zwaktes en de hoop overschouwde die er voor het Vlaamse imago is. Na enkele videogetuigenissen hield Guido Moons een eerbetoon aan Ivan Mertens met een uiteenzetting over “De Vlaamse vlag in het straatbeeld en de huiskamer”. Minister-president Kris Peeters besloot met de lancering van de tweejaarlijkse ‘Grote Prijs minister-president van Vlaanderen’.

 

De teksten van het symposium zijn na te lezen op www.symboolvlaanderen.eu 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.