fbpx


Binnenland, Media

Voor schut

Even snelDe voorzitter van N-VA haalt in grote opmaak de voorpagina van Het Nieuwsblad van vandaag met de titel: ‘De Wever zet iedereen voor schut’. Ondertitels: ‘Zegt het omgekeerde van wat Peeters en Smet beweren’, ‘Noemt het akkoord “iets voor in de toekomst”’, ‘Geeft interviews in koffiekamer terwijl parlement debatteert’.

We lezen op de voorpagina nog dat De Wever het akkoord onderuit haalt. ‘Nochtans zal de N-VA mee aan de tafel toen het akkoord dinsdagavond werd afgesloten maar De Wever gaf desondanks een interpretatie aan de krachtlijnen die tegengesteld was aan die van onderwijsminister Pascal Smet (SP.A).’

De zwarte piet is daarmee duidelijk toegewezen. Misschien was een feitelijke analyse interessanter geweest, want die hele voorpagina bevat niet één feit waar de lezer iets mee kan doen.

Verder in de krant verscheen wel een vraaggesprek met Peter Van Petegem (professor onderwijskunde UA) en Carl Van Keirsbilck (onderwijsspecialist). Grote titel: ‘Er zal niets veranderen.’ Mensen door de krant opgevoerd als ‘experts’ blijken De Wever dus gelijk te geven in dezelfde krant met genoemde voorpagina.

De lezer, zo leren we vandaag, wordt in elk geval voor schut gezet want Carl Van Keirsbilck laat vandaag via twitter weten drie keer verkeerd geciteerd te worden.

@CarlvKeirsbilck

Toch nog even voor de duidelijkheid de foute citaten in mijn interview van het Nieuwsblad rechtzetten:

Tweet nummer 1:

‘Interview Nieuwsblad, en nee, ik heb NIET gezegd dat ik de dwang MIS, wel dat ik vaststel dat er geen dwang is.’

Tweet nummer 2:

‘Interview Nieuwsblad “matrix op zich is goed idee” heb ik NIET gezegd, wel dat dit ook voordelen KAN hebben (gn schoolverandering bij B-attest’

Tweet nummer 3:

‘Interview in Nieuwsblad: ik heb NIET gezegd dat keuze op 12 maken geen goed idee is, wel dat dit voor sommigen niet goed is & vr anderen wel’

Voor één interview kan dat tellen.

 <Een goed artikel? Misschien is het dan ook een goed idee om ons te steunen. Klik hier.>

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.