fbpx


Media, Multicultuur & samenleven
vrije meningsuiting

Vrije meningsuiting onder druk

Volg het debat live of herbekijk het hierNa eeuwen strijd tussen kerk, machthebbers en denkers over de plaats van elk in de samenleving hadden we een broos evenwicht bereikt. Een scheiding tussen de neutrale staat en de christelijke godsdienst. Er kwam democratie en de vrije meningsuiting werd het hart van de democratische verworvenheden. Maar er is een derde speler in het spel gekomen die ons opnieuw doet nadenken over de broze evenwichten in ons democratisch systeem: de islam.

Wordt de vrije meningsuiting vandaag bedreigd? Wordt ons democratisch systeem bedreigd door een beknotting van de vrije meningsuiting? Wat is de rol van de media? Wat is de rol van de sociale media?

Staat de vrije meningsuiting onder druk? Dat is de vraag die dinsdagavond 10 oktober voorligt op De Debatclub in Edegem.  Aan de tafel zitten Joël De Ceulaer, senior writer en columnist bij De Morgen, en Sam Van Rooy, publicist en medewerker studiedienst Vlaams Belang. Moderator is Doorbraak hoofdredacteur Pieter Bauwens.

Het debat is live te volgen en achteraf te herbekijken op Youtube of hier op Doorbraak.be

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

Doorbraak redactie