Media, Multicultuur & samenleven
vrije meningsuiting

Vrije meningsuiting onder druk

Volg het debat live of herbekijk het hier

Na eeuwen strijd tussen kerk, machthebbers en denkers over de plaats van elk in de samenleving hadden we een broos evenwicht bereikt. Een scheiding tussen de neutrale staat en de christelijke godsdienst. Er kwam democratie en de vrije meningsuiting werd het hart van de democratische verworvenheden. Maar er is een derde speler in het spel gekomen die ons opnieuw doet nadenken over de broze evenwichten in ons democratisch systeem: de islam.

Wordt de vrije meningsuiting vandaag bedreigd? Wordt ons democratisch systeem bedreigd door een beknotting van de vrije meningsuiting? Wat is de rol van de media? Wat is de rol van de sociale media?

Staat de vrije meningsuiting onder druk? Dat is de vraag die dinsdagavond 10 oktober voorligt op De Debatclub in Edegem.  Aan de tafel zitten Joël De Ceulaer, senior writer en columnist bij De Morgen, en Sam Van Rooy, publicist en medewerker studiedienst Vlaams Belang. Moderator is Doorbraak hoofdredacteur Pieter Bauwens.

Het debat is live te volgen en achteraf te herbekijken op Youtube of hier op Doorbraak.be

Doorbraak redactie

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Doorbraak redactie?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.

Ik help Doorbraak groeien.
Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans