fbpx


Buitenland

Wall Street Journal en de Schotse onafhankelijkheid
Gerard Baker, hoofdredacteur van Wall Street Journal, pure wereldklasse en meer dan een beursblad of de bijbel van de kapitalisten, discussieert op 8 april met de First Minister of Scotland, Alex Salmond – en partijleider van de Scottish National Party – over de onafhankelijkheid van Schotland en de volksraadpleging van 18 september 2014. Een webcast van het gesprek verschijnt op WSJ.com.

Schotland, schrijft WSJ in zijn uitnodiging, is de oudste en meest succesvolle politieke unie en zij riskeert om beëindigd te worden. De Schotten mogen zich voor de eerste maal in de 300-jarige geschiedenis van hun verbond met Engeland, Wales en Noord-Ierland zelfstandig uitspreken over hun toekomst. In Europa groeit het nationalisme en de eis voor zelfbeschikking van Edinburgh tot Kiev. Baker en Salmond discussiëren over de gevolgen voor Schotland, het Verenigd Koninkrijk, de Europese Unie en de uitzaaiing van de onafhankelijkheidsgedachte elders.

Wanneer inviteren De Standaard en Le Soir ex-bankier en auteur over onafhankelijkheid Remi Vermeiren (België: de onmogelijke opdracht, Pelckmans), zoals de Amerikaanse kwaliteitskrant Alex Salmond – geen vriend van de Londense City – voor een discussie?

 

Foto: (c) Reporters

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Jan Rabbijn

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.