fbpx


Politiek
poco

Wanneer komt er een vaccin tegen het pocovirus

België BananenrepubliekLuctor et emergo is mijn boodschap aan de schaduweigenaren van magazine ‘t Scheldt. Wanneer satire kan verkracht worden door langtenige gutmenschen met een justitiezeis, sluiten we humor op in een kerker van misplaatste politieke correctheid. Beste strijders van het vrije woord: laat van je horen! Als bij justitie het blinddoek afvalt en vervangen wordt door paardenkleppen van politieke correctheid volgt de muilkorf en de zweep. We moeten deze omineuze erosie van onze vrije meningsuiting een halt toeroepen of we eindigen…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


Luctor et emergo is mijn boodschap aan de schaduweigenaren van magazine ‘t Scheldt. Wanneer satire kan verkracht worden door langtenige gutmenschen met een justitiezeis, sluiten we humor op in een kerker van misplaatste politieke correctheid. Beste strijders van het vrije woord: laat van je horen! Als bij justitie het blinddoek afvalt en vervangen wordt door paardenkleppen van politieke correctheid volgt de muilkorf en de zweep. We moeten deze omineuze erosie van onze vrije meningsuiting een halt toeroepen of we eindigen in een dictatuur. Laten we deze kanarie in de mijn niet de nek omwringen.

Poco Vlaams-nationalisten

De mondzeep van pocoridders loert overal om de hoek. Ook ik word wel eens met de vinger gewezen door poco Vlaams-nationalisten — ja, ze bestaan. Deze Vlaamse moraalridders van het eigen gelijk staan een geplaveide protocollaire humor voor, begrensd door een sharia van politieke correctheid. Met hun pocobijl pogen ze ook mij te amputeren.

Nochtans. Satire of scheldproza is het absurdistisch beledigen met een glimlach, niet om latent en bewust te kwetsen, maar om de ziel van je denken bloot te leggen en je te confronteren met visies van anderen. Humor zet een ladder tegen de muur van onverdraagzaamheid, onbegrip en censuur, wie daar niet kan mee omgaan kan zandzeepsodamineraalwatersteenstralen. Wanneer komt er een vaccin tegen het pocovirus?

De hand in eigen boezem stinkt

Onder luid getoeter van minister Bart Somers pompt een treiterende Vlaamse regering 3,1 miljoen euro in het sturen van fakesollicitaties. Zo willen ze discriminatie door werkgevers opsporen. Uitzondering: de Vlaamse overheid ontvangt als werkgever geen fakesollicitatie. Somers organiseert een rondje politiek correct ondernemertje pesten, maar vrijwaart zichzelf. Dit stinkt niet alleen naar protectionistische autarchie, maar naar een misplaatst zelfbeeld.

De door Kristof Calvo gebrainwashte Somers heeft anders met Kaouakibi wel bewezen niet de beste neus te hebben voor het engageren van mensen. Wanneer je met zachte dwang personeel moet aanwerven om je bedrijf of partij een allochtoon, lgbt+, genderdivers of eender welk ander label te geven, dan trap je de bal naast het doel. Dat hebben Somers en de Open Vld met Kaouakibi aan de lijve ondervonden. Bovendien rijdt Somers een vreemde liberale schaats door vrije personeelskeuze te laten vervallen in bloedeloos tokenisme. Zelfs ordoliberalen van de derde weg kokhalzen bij zoveel linkse liefkozing van politieke correctheid. Charlton Heston zei in een toespraak aan studenten van de Brandeis-universiteit: ‘Political correctness is tyranny; just tyranny with manners.’

Populistische politieke perceptie (PPP)

Perceptie is alles, en dat is deze week nog maar eens gebleken. De ene helft van Vlaanderen looft Alexander De Croo en Frank Vandenbroucke omdat ze voorzichtiger zijn dan de dochter van de porseleinwinkel. De andere helft van Vlaanderen bewierookt Jean-Marie Dedecker voor zijn terrassenrebellie.

Edoch: gans Vlaanderen wordt bij de neus genomen door geslepen politici die de perceptie bespelen en de Vlamingen bedriegen.

Vergiftigd geschenk

De coronacipiers De Croo en Vandenbroucke geven de horeca- en eventsector op 8 mei een vergiftigd geschenk. Verlost van hun dwangbuis mogen ze in het coronacachot, via een verlieslatende bezigheidstherapie, hun graf van rode cijfers verder uitdiepen. Hetzelfde overkwam de niet-essentiële winkels met het shoppen op afspraak. Bezigheidstherapie, want de omzet daalde tot 30% van de normale omzet.

Allemaal giftige cadeaus terwijl de regering magistraal faalt in haar vaccinatiebeleid. Er moeten 9 miljoen Belgen(+18-jarigen) gevaccineerd worden en na vier maanden staat de teller amper op 750 000 volledig gevaccineerden (twee shots). Dat is 6,4% van de bevolking die 100% immuun geacht wordt, maar nog altijd de ziekte kunnen verspreiden.

De laatste maand kenden we een versnelling, maar rekening houdend met deze versnelling duurt het nog zeven maanden, tot november, vooraleer iedereen volledig gevaccineerd is en aldus immuun is. Voorlopige studies wijzen uit dat het vaccin tussen de zes à acht maanden immuniteit biedt. We veronderstellen dat een voorzichtigheidsfreak als Vandenbroucke de eerst gevaccineerden na zes maanden, vanaf juli, opnieuw aan de prik zet. Maar dan is nog niet iedereen aan de beurt geweest.

Terrassenillusie

Dedecker voert dan weer een grote show op en wekt de illusie van rebellie. Maar in de feiten hebben de horeca-uitbaters in Middelkerke geen andere privileges dan elders. Ze mogen net zoals iedereen, ook na 1 mei, enkel raamverkoop en take-away doen. Enkel de toeristen krijgen een cadeau. Zij kunnen neerzitten aan een tafel van de gemeente om hun wafel of ijsje op te eten. Geen bediening aan tafel, geen servies.

Hoewel. Ondanks de illusie en de populistische perceptie is Jean-Marie Dedecker ook voor mij een held. Want hij heeft begrepen dat we niet in een rollercoaster van opsluitingen moeten plaatsnemen, maar in de trein van oplossingen. Oplossingen om te leven met dit verdomde virus. Oplossingen voor een normaal, maar aangepast, leven. Oplossingen voor een bloeiende economie aangepast aan de dreigingen van het virus. Het is duidelijk dat Covid-19 nog heel lang ons leven zal beïnvloeden. We weten inmiddels dat vaccins niet de alomvattende oplossing zijn en zich in een ratrace met mutaties bevinden. Het wordt tijd dat we beseffen dat opsluitingen de grens van hun tijdelijkheid overschreden hebben en we anders moeten gaan leven om te overleven.

Dit was niet op de afbraak 

  • Vande Lanotte gaf toe dat hij blunderde en beseft nu ook dat El Kaouakibi niet naar alle wetten handelde. Enkel zegt hij dat ze iets minder zwanger is dan anderen beweren. Maar dat ze zwanger is van misdaden ontkent ook hij niet meer.
  • Bart De Wever zond leukogende poppemie Els van Doesburg uit om in De Zevende Dag te komen uitleggen dat Antwerpse controles niet bestand zijn tegen oplichters. Als de controles niet beschermen tegen oplichters, tegen wie dan wel? Tegen brave burgers? Mijns inziens zijn ze er net om de oplichters te ontmaskeren, ergo van Doesburg kwam uitleggen dat De Wever gefaald heeft.
  • In 2012 drumden politici elkaar voor de camera weg om de schandalige subsidies in het voetbal aan te klagen. Tien jaar en 1,2 miljard euro subsidies later is er niets veranderd, behalve het feit dat diezelfde hypocriete politici nog steeds hun identieke klaagzang jeremiëren.
  • Op maandag 10 mei, de dag na het weekend van de opening van de horeca, sluiten 80% van de bedrijven voor een katersnipperdag.
  • Volgens Conner Rousseau van Vooruid moed de dt-regel afgeschafd worten. Zijn charlatanerie heeft het summum bereikt.
[ARForms id=103]

Jasmijn Walldorf

Vrijgevochten schrijfster van opiniestukken, met scherpe satirische inslag.