fbpx


Sport, Zonder categorie

Wat te onthouden van het weekeinde? SOS Europa
PLOEG VAN DE WEEK: KV Oostende, dat een sensationele zege boekte in Genk SPELER VAN DE WEEK: Faiz Selemani, die met een fraaie goal KV Kortrijk winst bezorgde bij Antwerp (0-1) BELGIË KV Kortrijk is na twee speeldagen de enige ploeg met het maximum der punten. Landskampioen Club Brugge heeft een uitermate matige competitiestart genomen, maar telt al drie punten voorsprong op concurrenten als Anderlecht, AA Gent en Racing Genk en zelfs vier op Antwerp, de enige ploeg nog met…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


PLOEG VAN DE WEEK: KV Oostende, dat een sensationele zege boekte in Genk

SPELER VAN DE WEEK: Faiz Selemani, die met een fraaie goal KV Kortrijk winst bezorgde bij Antwerp (0-1)

BELGIË

KV Kortrijk is na twee speeldagen de enige ploeg met het maximum der punten. Landskampioen Club Brugge heeft een uitermate matige competitiestart genomen, maar telt al drie punten voorsprong op concurrenten als Anderlecht, AA Gent en Racing Genk en zelfs vier op Antwerp, de enige ploeg nog met nul punten.

Blauw-zwart begon na de lamentabele partij van vorige week tegen Eupen ronduit zwak in het Dudenpark. Union was voor de rust de betere ploeg en Philippe Clement herschikte tijdens de pauze zijn elftal. De ingevallen Sobol besliste de partij met een fraaie volley (0-1), maar ben ik te streng als ik zeg dat de bal niet echt onhoudbaar leek? Hoe dan ook, Club speelde een betere tweede helft, maar dat Mignolet werd uitgeroepen tot Man van de Match zegt alles.

Maar goed, Club loopt dus al uit op een aantal van zijn belangrijkste opponenten. Antwerp verloor nu ook op de Bosuil van KV Kortrijk. Racing Genk ging op eigen veld kopje onder tegen KV Oostende. De Limburgers begonnen sterk en leken bij een 2-0 voorsprong zelfs op een monsterscore af te stevenen. Defensief rammelde het team van John van den Brom echter als een oude kar met vierkante wielen en KVO haalde het met 3-4.

AA Gent onderging een quasi gelijkaardig lot. De Buffalo’s liepen ook 2-0 uit en stevenden op een simpele zege af. Beerschot maakte binnen vijf minuten echter gelijk (2-2). Hein Vanhaezebrouck kan dit keer niet eens kritiek hebben op het Referee Department.

Bij Anderlecht riep iedereen dat er veel beterschap was in vergelijking met de openingswedstrijd tegen Union, maar dat kan alleen op het resultaat slaan (1-1). Eupen liet de bal aan de Brusselaars, die er bitter weinig mee aanvingen en blij mochten zijn dat de club uit de Oostkantons drie keer het doelhout trof.

Anderlecht, AA Gent en Racing Genk tellen na twee speeldagen één schamel punt. En laat dit de drie ploegen zijn die deze week Europa in moeten. Genk staat voor een zware dobber tegen Shakhtar Donetsk. Als er verdedigd wordt zoals tegen Oostende zal de Champions League niet meer dan een droom blijken. Anderlecht trekt naar het Albanese Laci en AA Gent neemt het op tegen een of andere clubje uit Riga. Op papier tijdverlies, maar dat ze allebei maar oppassen.

Het is SOS Europa. België staat na het beschamende verlies van AA Gent vorige donderdag in Noorwegen slechts twaalfde op de UEFA-ranking en telt maar liefst 3,5 punten achterstand op nummer elf Oekraïne. Op deze manier mogen onze clubs straks nog alleen in de Conference League, ook bekend als de Lidl Cup, aantreden. Waar zijn de grote voorstanders van de play-offs? Gingen deze onze clubs niet sterker maken in Europa? Het tegenovergestelde blijkt het geval, maar ze zullen volharden in de dwaasheid. Met alle gevolgen van dien.

Genk-Oostende was vrijdag een leuke partij met zeven goals, maar van de vier zaterdagmatchen – met samen vijf goals – werd je alleen moedeloos. Om op zaterdag naar het Belgisch voetbal te kijken moet je masochistische trekjes hebben.

De transferperiode is nog niet voorbij, maar er valt te vrezen dat het niveau opnieuw achteruit zal gaan. Met onder andere Nmecha, Sambi Lokonga, Koussounou en Yaremchuk zijn een aantal van de betere spelers vertrokken.

EUROPA

Frankrijk werkte zijn Supercup af in Tel Aviv. Alles voor het geld. Paris Saint-Germain moest andermaal de duimen leggen voor Lille (0-1).

 

[ARForms id=103]

François Colin