President Tshisekedi over COVID en Congo
De Congolese president stelt aan de VN de herstelplannen voor die de door COVID-19 verzwakte Afrikaanse landen uit het slop kunnen trekken.
De Congolese president stelt aan de VN de herstelplannen voor die de door COVID-19 verzwakte Afrikaanse landen uit het slop kunnen trekken.
Na 2 jaar in Spanje is de ex-president van Angola, José Eduardo dos Santos, teruggekeerd naar Luanda voor een verblijf van 2 maanden.
Congo heeft besloten alle buitenlandse eigendomen die door Mobutu werden genationaliseerd binnen de 90 dagen te vergoeden.
Jacob Desvarieux overleed vorige week in Guadeloupe. Hij was de grondlegger van de ‘Zouk’ muziek. Bij zijn dood lazen we opvallende reacties.
Op 11 juli overleed de invloedrijke Congolese kardinaal Laurent Monsengwo op 81-jarige leeftijd in het Franse Versailles.
Bij de dood van ex-president Kenneth Kaunda van Zambia herinnert Afrika zich vooral zijn strijd tegen apartheid en voor onafhankelijkheid.
Congo heeft een nieuwe regering. President Félix Tshisekedi maakte komaf met Kabilagetrouwen en neemt de touwtjes in handen.
Sama Lukonde Kyenge wordt eerste minister van Congo. Een triomf voor het kamp van president Tshisekedi, maar de uitdagingen blijven talrijk.
De arrestatie van Lumbala is een belangrijke stap in de berechting van misdaden tegen de menselijkheid tijdens de burgeroorlog in Congo.
Al weken protesteren Nigerianen tegen politiegeweld. Ze eisen o.m. gerechtigheid voor slachtoffers en onafhankelijk onderzoek van klachten.
Victoire Tomegah Dogbé, is de nieuwe premier van Togo. Voor het eerst sinds Togo’s onafhankelijkheid in 1960 bekleedt een vrouw die functie.
Vrijdag 25 september werden overgangspresident Bah N’Daw en vicepresident Assimi Goïta in Mali beëdigd als de gidsen voor de transitie.
De Nobelprijswinnaar voor de Vrede wordt bedreigd omdat hij zich uitspreekt tegen het geweld in Oost-Congo.
Paul Rusesabagina, tegenstander van Kagame en held uit ‘Hotel Rwanda’, is opgepakt. Weer een poging de oppositie het zwijgen op te leggen?
Na de staatsgreep in Mali werd de (exp)president Keïta gearresteerd. Onder druk van regionale en internationale organisaties is hij nu vrij.