Uw zomer wordt nooit meer dezelfde!
Ik ga op vakantie en ik neem mee…
Manu van der Aa bereidt een boek voor over Patrick Conrad, laatste overlevende van de Pink Poets die in de Antwerpse Vecu ooit hun stamkroeg hadden.
Wees afgrondelijk van Sid Lukkassen, een adembenemende duikvlucht die je vrij maakt, wég van het politiek correcte.
Boekvoorstelling zaterdag 25/6 – St-Niklaas.
Goed dat er bij alle Timmermans-gekte rond de heruitgave van ‘Boerenpsalm’ ook aandacht gaat naar Stijn Streuvels, een internationale auteur met universele thema’s.
Het voordeel is dat Sid ons niet alleen slecht nieuws meldt, maar dat hij ons een bijna adembenemend voorstel doet. En dat voorstel is zozeer de moeite waard dat het een verademing betekent in het doemlandschap van vandaag.
Een verkenningstocht langs adembenemende vergezichten, waar consumenten weer burgers worden, economische correctheid het veld ruimt
Giacomo Meyerbeer was de meest gespeelde operacomponist in de 19de eeuw. Nu haast vergeten. De Munt brengt ‘Les Huguenots’, een Grand Opéra.
Gesluierde jaren: een autobiografische roman waarin de auteur de jaren beschrijft die zij leefde onder het wrede bewind van de islamisten.
Begin 2022 verscheen Van Rome tot Rome door Dan Jones. Op zijn best is hij echter in Vorsten van Albion. In Gevecht om de troon vervolledigde hij zijn sage.
Remi Hauman schreef met ‘Het kostbare kruid’ een boeiend en informatief boek over zijn grootoom Philemon Hauman en het verzet in Temse.
Volgens Kris Peeters leidt blinde consumptiedrang tot een ecologische catastrofe. Hij formuleert geloofwaardige alternatieven.
Ik ben geen witte man is één klemmend logicavat vol voorbeelden van uitspraken en quotes uit de werken van de woke-narcisten uit Vlaanderen en Nederland, met een fijne scalpel gefileerd.
Volgens Abdennour Bidar moet de islamitische wereld hervormd worden en moet de westerse wereld de band met het sacrale herstellen.
Het verhaal van de ontdekking van Portus Itius, de vergeten haven van Caesar aan de Noordzee.
Literair tijdschrijft DEM brengt een themanummer over rechtse auteurs. Zou Pohlmann werkelijk de enige rechtse Vlaamse schrijver zijn?
Wim Van Rooy bespreekt ‘Ik ben geen witte man’ van Fons Mariën, over de oorsprong van woke. Het inspireert hem tot een Olympiade.
‘Een Rus als ik’: een rijkelijk vertelde weergave van vijf jaren wel en wee van doorsnee Russen, zonder in politieke kwesties te geraken.
Kan het aloude messianisme in al zijn vormen de huidige ideologische leegte en het versplinterde levensbeschouwelijke landschap verzachten?
Serhi Roedenko heeft een biografie geschreven over Zelensky, de Oekraïense president die sinds de inval van Rusland niet weg te denken is.
Een verhaal over radicale wokers, dolgedraaide complotdenkers en een plan om een populistisch politicus te ontvoeren.
Jan Flamend gaat op zoek naar een strategie om het huidige narcisme en egoïsme te counteren. Zijn antwoord: zelfoverschrijdende vrijgevigheid.
Poetins invasie in Oekraïne is niet zijn eerste: het Russische leger viel eerder al binnen in Tsjetsjenië, Georgië en Syrië.
‘Sluipschutters in de tuin. Een Indische geschiedenis’. Een gedurfd thema, eigenzinnig en revelerend opgepikt door een Indische auteur.