Wie zou er iets hebben tegen broederschap?
Een verrassend beeld van de vrijmetselarij tot op vandaag, rijk geïllustreerd met passende afbeeldingen. Verhelderend voor de logebroeder, toegankelijk voor de buitenstaander.
Een verrassend beeld van de vrijmetselarij tot op vandaag, rijk geïllustreerd met passende afbeeldingen. Verhelderend voor de logebroeder, toegankelijk voor de buitenstaander.
‘Afscheid van de handkus’ van Benno Barnard is een hoogst opmerkelijke mix van scherpe dagboeknotities met een speelse romanfantasie. Zijn tactiel proza is de echte held.
Het meesterwerk van Tchaikovsky krijgt een magistrale versie in de Brusselse Munt.
Vrijmetselarij en loges krijgen door hun zelfgekozen isolement en structurele geheimdoenerij niet wat hen toekomt.
Albert Einstein kent het kleinste wicht, John von Neumann is occult voor wie geen wiskundige, natuurkundige of atoomstrateeg is.
De jaren ’60 luidden een tijdperk van radicale vernieuwing in waarvan we vandaag nog altijd niet weten of die allemaal zo positief waren.
Een bonte groep rebellen in de Lage Landen van de 16de eeuw noemden zich geuzen en streden tegen de katholieke onderdrukking, het bewind van de Spaanse vorst Filips II en zijn behoudsgezinde regering in Brussel.
Keiron Pim schreef de magnifieke biografie van de Oostenrijker Joseph Roth: romanschrijver, excellente journalist, zwerver en zuipschuit.
Duitse zakenlui draaiden tijdens het nazi-regime vlot mee in de oorlogseconomie. Het gaat om bekende merknamen die we ook vandaag nog graag kopen.
Nieuw werk van Jan Vanriet, volksschrijver Erik Vlaminck, Congo-auteur Henri van Booven, essayiste Leen Huet en dichter Cees Nooteboom op komst.
De wereld is aan het tribaliseren, en er zijn nieuwe oorlogen op komst. Hoe dat komt? Koert Debeuf kent het antwoord.
15 miljoen soldaten en burgers verloren het leven in WOI. Maar Luckas Vander Taelen dankt er zijn leven aan. Hij schreef er een boek over.
Jozef Peeters (1895-1960), de pionier van de abstracte kunst in Vlaanderen. Peter Pauwels bezorgde een rijkelijk geïllustreerd boek over hem.
Ivo Van Hove bewerkte ‘Mijn lieve gunsteling’ van Marieke Lucas Rijneveld, een avontuur tussen een oudere man en een meisje van veertien.
Volgens Telegraaf-journalist Wierd Duk bestaat er een kloof tussen stad en platteland, hoog- en laagopgeleid.
Ontzettend leerzaam portret van duizenden sleutelfiguren: invloedrijke families van farao’s, satrapen, sjahs, consuls, keizers, koningen en presidenten. Een branding van bloed.
Pieter Serrien schreef een prachtig boek over de Opstand tegen Spanje en de Geuzen. Zeer leesbaar, zonder veel drukdoenerij.
Hoog tijd dat Piet van Aken opnieuw wordt herontdekt. En bedankt voor het stemmen op wie een bio zou verdienen.
Een bundel met bijdragen van zestien filosofen, historici en denkers over de geschiedenis, literatuur, filosofie, mythes van Oekraïne.
Montefiore schreef een kleurrijke geschiedenis van de wereld vol hofintriges, persoonlijke triomfen, seksuele kunstjes en folteringen.
In zijn ‘Traité sur l’intolérance’ geeft Richard Malka het antwoord op de aanslagen tegen Charlie Hebdo
Een wat erg uitgebreid maar uiterst actueel, realistisch en rijkelijk weergegeven verhaal over hoe men zich gedraagt in de online wereld.
Als bezinning, een wandeling van Ierland naar Constantinopel: een poging om de wereld te vatten. Zo ontstaat een boeiend verhaal, een persoonlijke kaart van Europa.
In 2021 verscheen van de hand van Stegeman een ‘Grote Geschiedenis van de Nederlandse Taal’, het volledigste werk over onze taal ooit.