JavaScript is required for this website to work.

Doorbraak en Willems Uitgevers slaan handen in mekaar

Doorbraak redactie25/11/2020Leestijd 2 minuten

foto © Belga Image

De uitgeverijen Doorbraak en Willems slaan de handen in mekaar, en willen een sterk uitgeversmerk worden voor de Lage Landen.

Per 1 december 2020 zullen de uitgeverijen Doorbraak Boeken en Willems Uitgevers de handen in mekaar slaan. De cvba Perruptio — de organisatie boven de website Doorbraak.be, uitgeverij Doorbraak en online boekhandel boeken.doorbraak.be — versterkt zo haar actieradius.

Doorbraak gaf in het verleden non-fictie uit over politiek, geschiedenis en filosofie. Recent verschenen de eerste economische uitgaven. Tot de bestsellers horen onder meer Theo Francken, Continent zonder grens, twee boeken van Jean-Marie Dedecker en Lode Wils’ monumentale Frans Van Cauwelaert: politieke biografie.

Willems Uitgevers staat bekend als een uitgever van boeken over sport, gezondheid & welzijn, lifestyle en ‘game changers’. Uitgever Raf Willems publiceerde zelf heel wat over voetbal, onder meer zijn recentste 111 Legendarische Voetbalhelden sinds 1920. Tot de bestsellers horen Doorbraak-columniste Lore Baeten, Ve(e)rkracht; Seka Dobric, Vlucht naar mijn droom; Yves Brokken, Bjorg Lambrecht. Ik had een droom; Be Lieve Life Book van Lieve Bullens; Lindsay, Mama worden. De weg naar geluk via IVF; Sven Hardies, Bosuilman.

Op die manier breidt Perruptio het werkterrein uit en bedient een grotere verscheidenheid aan thema’s en auteurs. Het biedt ook extra kansen voor berichtgeving, achtergrond en analyses online, zowel op Doorbraak.be als op Willems’ voetbalsite dewitteduivel.com. De kruisbestuiving zal dus op alle vlakken te zien zijn. Beide merken zullen elkaar versterken op vlak van verkoop, promotie en informatie-uitwisseling.

Vanaf 1 december zal Willems Uitgevers, net als Doorbraak Boeken, een afzonderlijk imprint zijn van de vennootschap Perruptio. De koers van Willems Uitgevers zal niet wezenlijk veranderen. Raf Willems blijft als uitgever actief en werkt voortaan samen met Doorbraak-uitgever Karl Drabbe.

Sterk merk

Doorbraak-lezers met een hart voor sport, of op zoek naar meer informatie over gezondheid, welzijn, lifestyle en ‘game changers’, kunnen voortaan ook in hun vertrouwde online boekhandel terecht voor deze onderwerpen.

Raf Willems: ‘Op mijn zestigste – na een half leven in “het boekenvak” – kijk  ik toch nog reikhalzend uit naar deze samenwerking met Perruptio in het algemeen en mijn gewaardeerde collega Karl Drabbe in het bijzonder. Het biedt de auteurs van Willems Uitgevers ongetwijfeld nieuwe horizonten inzake het benutten van sociale media, online platformen en distributiemogelijkheden. De droom is de ontwikkeling van een uitdagend en herkenbaar sterk uitgeversmerk voor de Lage Landen. Met zich goed in hun vel voelende en toch vaak van mening verschillende auteurs – is dat niet dé kerngedachte van het verbindend principe? – tussen Poperinge en Groningen.’

Promotie

Om deze samenwerking te vieren, bieden wij u graag een mooie korting aan van 10 procent op de volgende boeken, die uitgever Raf voor u uitkoos.
U kan ze hier bestellen:

 

 

 

 

 

 

Vlucht naar mijn droom -Seka dobric

Ve(e)rkracht – Lore Baeten

Corona in 100 mijmeringen – Guy Van Den Langenbergh

Bjorg Lambrecht. Ik had een droom – Yves Brokken

111 legendarische voetbalhelden sinds 1920 – Raf Willems

Be-Lieve Life-Book

 

Alvast veel leesplezier!

 

 

De redactieploeg van Doorbraak bestaat uit een grote groep redacteuren. Standpunten en andere artikelen kunnen verschijnen als "De Redactie". Uiteraard betekent dit niet dat al onze redacteuren per definitie aan deze standpunten gebonden zijn.

Commentaren en reacties