JavaScript is required for this website to work.

10 voorstellen voor een beter inburgeringsbeleid

foto © Doorbraak Boeken

Vreemde Vlamingen

Uitgeverij Doorbraak Boeken stelt voor:  Vreemde Vlamingen; 10 voorstellen voor de toekomst. Daarin staan Maaike De Vreese en Nadia Sminate (N-VA) stil bij inburgering en migratie. Hoe maken we van Vlaanderen een geïntegreerde samenleving? Welke drempels ervaren inburgeraars? Waarom zijn er nieuwkomers die onze waarden en normen omarmen en anderen die ervoor kiezen om buiten onze Vlaamse maatschappij te leven? Welke stappen heeft Vlaanderen in dit verhaal ondernomen en welke moeten er nog genomen worden?

Vlaams volksvertegenwoordigers Maaike De Vreese en Nadia Sminate (N-VA) kijken kritisch naar het beleid, analyseren en evalueren. En vooral, ze ne

men in het boek de handschoen op.

‘We formuleren tien vernieuwende en doortastende voorstellen rond inburgering en integratie om het debat te voeden. Maatregelen gebaseerd op onze jarenlange ervaring, die de samenleving en het samenleven in Vlaanderen ten goede zullen komen.’

Vreemde Vlamingen gaat over het Vlaanderen van vandaag en nog meer over het Vlaanderen van morgen. Centraal staat de de stelling dat een verhaal van rechten en plichten, van gemeenschapsvorming en burgerschap, een belangrijke hoeksteen is om van integratie een succesverhaal te maken.

Dit boek gaat naar de kern van het integratiedebat in Vlaanderen, een debat dat in de komende verkiezingen zeker zal terugkeren. Het boek geeft een overzicht van de verschillende migraties in de tijd en hoe het beleid daarop reageerde.

Bestellen kan via Boeken.café. nog tot 1 februari 2024 is dit het boek van de week. 

Doorbraak uitgeverij