fbpx
Doorbraak Nieuws
fraude

Boekpresentatie ‘Wat wit was’ over fiscale fraude

Fiscale fraude is een belangrijk strijdpunt voor opeenvolgende regeringen. Sociale en fiscale fraude blijken in de Vivaldiregering van Alexander De Croo zelfs belangrijke inkomensposten te zijn. Al is er niet één minister hoofdelijk verantwoordelijk voor. De Croo en co rekenen zich misschien te snel te rijk.

Fiscale fraude is van alle tijden. Van de folklore van boeren en bankiers, bedriegers en buitenlui tot Panamapapers en postbusvennootschappen in de tropen.

Fiscaal advocaat Jan Tuerlinckx bundelde vijftig sappige verhalen over fiscale fraude, fraudeurs en de fiscus. De bekende BBI-inspecteur Karel Anthonissen zegt van hem: ‘Jan Tuerlinckx en de fiscus, dat is vuurwerk verzekerd.’ Dat boek, Wat wit was, verschijnt op 28 oktober. De dag erop organiseert Doorbraak een boekvoorstelling.

De boekpresentatie

Naar goede gewoonte leidt uitgever Karl Drabbe de voorstelling in, deze keer – omwille van de coronamaatregelen – een online presentatie. Auteur Jan Tuerlinckx vertelt vervolgens in zijn flamboyante stijl over zijn eeuwige strijd tegen de Belgische belastingdiensten.

Nadien gaat fiscaal adviseur Frédéric Depauw in gesprek met de auteur en met Filip Potteau, hoofd van het Belgisch bijkantoor van de Luxemburgse levensverzekeringsmaatschappij Vitis Life.

De boekvoorstelling vindt plaats op donderdag 29 oktober om 16u30. Op dat moment gaan we live. Inschrijven doet u hieronder of op deze pagina. Het enige wat u nodig hebt is een smartphone, tablet of computer en een internetverbinding. Na de inschrijving krijgt u nog een bevestiging voor deelname. Enkele dagen voor de presentatie, krijgt u nog een herinnering, telkens met een link naar de feitelijke voorstelling.

De boekpresentatie wordt mogelijk gemaakt dankzij de ondersteuning van Vitis Life en Tuerlinckx Tax Lawyers.

Nu al bestellen

Kan u de presentatie niet bijwonen, maar wil u toch al het boek bestellen? Dat kan u eenvoudig hier in de Doorbraak boekhandel.

fraude

Het boek

Pas op voor je iemand een witwasser noemt. Wie weet, ben je er zelf één. ‘Al wat je zegt, ben je zelf…’ is een staande uitdrukking. Je hoeft écht niet in de wapenhandel, de prostitutie of de cocaïnebusiness te zitten om dat etiket opgekleefd te krijgen. Je hoeft daarvoor ook niet Al Capone te heten. Een witwasser ben je sneller dan je denkt. Hoe vermijd je dat je de stempel ‘fraudeur’ op je voorhoofd krijgt?

Fiscaal advocaat en Trends-columnist Jan Tuerlinckx legt het haarfijn uit in 50 waargebeurde verhalen. Dagelijks maakt hij in zijn praktijk hallucinante dingen mee die zelfs Kafka niet kon verzinnen. ‘Bovendien moet je als witwasser misschien wel meer schrik hebben van de banken dan van de fiscus?’, is een van Tuerlinckx’ vele uitdagende stellingen.

‘Belastingen zijn een vorm van onteigening.’ In zijn strijd van David tegen de fiscus kwam hij meermaals tot deze vaststelling. Tuerlinckx beschouwt het als zijn persoonlijke missie om individuele burgers beter te beschermen tegen de overheid. Daarom hanteert hij in Wat Wit Was gewone mensentaal en legt amusant uit hoe je je als burger fiscaal moet gedragen, of je nu net bent afgestudeerd, je tot over je oren in de puberkinderen zit of stilaan begint te dromen van je pensioen.

Partners

De boekvoorstelling wordt ondersteund door Vitis Life en  Tuerlinckx Tax Law

fraude

fraude

Boekpresentatie ‘Wat wit was’ over fiscale fraude

*
(inclusief uzelf)
Vul op deze pagina uw inschrijvingsinformatie in. Als u extra personen in wilt schrijven, zult u nadat u deze pagina heeft ingevuld en op 'Doorgaan' heeft geklikt hun inschrijvingsinformatie in kunnen voeren.
Uw gegevens