JavaScript is required for this website to work.

Boekvoorstelling ‘Continent zonder grens’ van Theo Francken

Karl Drabbe14/8/2018

foto © Doorbraak

Inschrijvingen afgesloten

De zaal in Lubbeek biedt helaas slechts plaats voor 650 mensen. Aangezien we reeds 650 inschrijvingen ontvingen, kunnen we helaas geen verdere inschrijvingen meer opnemen. U kan nog altijd deelnemen aan het sponsordiner op 2 oktober.

Geliefd en gevreesd tegelijk, om zijn beleid en zijn tweets, en omgekeerd. Theo Francken heeft zijn stempel kunnen drukken op de regering-Michel in het algemeen en Asiel & Migratie in het bijzonder.

Na vier jaar aan het roer te staan, publiceert hij zijn ervaringen, bevindingen en visies over hét dossier van de 21ste eeuw: migratie. In Continent zonder grens — dat tegelijk in het Frans verschijnt — schuift hij ook oplossingen naar voren voor de migratiecrisis waar Europa mee worstelt. Doorbraak stelt zijn boek voor op 28 september in het Vlaams-Brabantse Lubbeek.

Boekvoorstelling

Wat? Boekvoorstelling Continent zonder grens. Uitgever Karl Drabbe verwelkomt. Journalist Rik van Cauwelaert leidt in. Vervolgens brengt Klaas Dijkhoff, VVD-fractieleider en voormalig Nederlands minister voor Asiel en Migratie een boodschap uit Nederland.

Doorbraak-hoofdredacteur Pieter Bauwens gaat tot slot in gesprek met Theo Francken.

Waar? Zaal Libbeke, Gellenberg 16, 3210 Lubbeek

Wanneer? Vrijdag 28 september, om 19.30 uur

Inkom: gratis

Inschrijving vooraf verplicht! De plaatsen zijn beperkt, en zonder inschrijving komt u er helaas niet in.

Uiteraard is het boek die avond te koop. En u kunt het laten signeren door staatssecretaris Theo Francken. Wilt u het boek, maar kunt u er toch niet bij zijn? Dan kunt u het hier al bestellen. Het wordt u verzonden op 1 oktober.

Continent zonder grens — het boek

Brexit, euroscepticisme, aanslagen, culturele angst voor de islam… Europa beleeft roerige tijden. In Continent zonder grens betoogt staatssecretaris Theo Francken overtuigend dat onder meer de massale immigratie daarvoor verantwoordelijk is. In zijn directe stijl bespreekt hij de drijfveren achter de ‘lange mars op Europa’, die honderdduizenden jonge mannen uit Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië elk jaar opnieuw ondernemen. Een mars die sinds de migratiecrisis van 2015 helemaal uit de hand is gelopen. 

Zonder schroom fileert Theo de passiviteit die het traditionele establishment daartegenover plaatst. Hij neemt u mee naar plekken waar geen camera’s draaien. Naar de achterkamerpolitiek van de Europese Raden en de mechanismen van de mensensmokkelindustrie, maar ook naar de getormenteerde geschiedenis van Europa en de morele complexen van onze eigen westerse maatschappij. Tegelijk toont hij ons de weg vooruit: hoe het elders in de wereld wél anders kan, en hoe het moet in Europa.