Doorbraak Nieuws
media

Boekvoorstelling ‘Na het journaal volgt het nieuws’

Hoe verzamelen of ‘maken’ kranten het nieuws? Hoe gaat de openbare omroep, die van ons allemaal is, om met objectiviteit? Hoe hebben de commercialisering en de marketinglogica, na de ontzuiling, tot vervlakking geleid? Is er nog een verschil tussen De Standaard en De Morgen of wordt het steeds meer eenheidsworst? Wat met de satirische pers en de betekenis van humor in de samenleving na 9/11? Op welke manier sluipt de politiek correcte zelfcensuur in de redacties van kranten, weekbladen en tv-zenders? Bestaat er nog echt zoiets als vrije meningsuiting, of is die alleen voorbehouden aan het kransje van zogenaamde opiniemakers?

Mediakritiek zou an sich eigenlijk overbodig moeten zijn, want de media zijn de zelfverklaarde waakhonden van de democratie. In werkelijkheid moeten we hen zelf heel de tijd in ’t oog houden, die perslui, en hebben wij er een volle dagtaak aan. De waarheid is wat de lichtgelovige lezer/luisteraar/kijker voor waarheid wil kopen, zo lijkt het devies wel.

In Na het journaal volgt het nieuws fileert Johan Sanctorum in zijn gevreesde stijl het Vlaamse medialandschap met zijn soms objectieve, maar nooit neutrale traditionele media.

Boekvoorstelling

Wanneer? Dinsdag 2 april, 20.00 uur

Waar? GC De Zandloper, Kaasmarkt, Wemmel

Wat? Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans leidt de avond in. Johan Sanctorum licht de stellingen van zijn nieuwe boek toe. Nadien gaat Luckas Vander Taelen in gesprek met Johan Sanctorum.

Organisatie? Doorbraak organiseert deze avond samen met ‘De Vijfde Macht‘, Het komitee der Randgemeenten en Vlaamse Kring Wemmel.

Het boek

Na het journaal volgt het nieuws is verkrijgbaar op de boekvoorstelling. Kunt u er niet bij zijn? Bestel dan hier al uw exemplaar, dat in de week van 1 april wordt toegestuurd.

Boekvoorstelling "Na het journaal volgt het nieuws" van Johan Sanctorum

*
(including yourself)
Vul op deze pagina uw inschrijvingsinformatie in. Als u extra personen in wilt schrijven, zult u nadat u deze pagina heeft ingevuld en op 'Doorgaan' heeft geklikt hun inschrijvingsinformatie in kunnen voeren.
Uw registratie

 

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans
// geen premium