JavaScript is required for this website to work.

Onze boekwinkel verhuist naar boekencafé

Vijf jaar geleden verkocht onze Doorbraak uitgeverij voor het eerst haar boeken op internet. Klinkt vandaag niet zo spectaculair, maar het was voor de jonge Doorbraak-uitgeverij een hele stap.

Covid en boeken

Eind 2019 besloten we we om die boekwinkel uit te breiden en er voortaan àlle Nederlandstalige boeken te verkopen. Geen makkelijk karwei, want een boekwinkel die 20 boeken aanbiedt, is nog wat anders dan een boekwinkel die er 100.000 te koop heeft.

Op https://boeken.doorbraak.be startten we in maart 2020 met deze uitgebreide boekwinkel. Mede door de Covid-maatregelen kende online verkoop een ongelooflijke groei, en daar hebben we ons klein graantje van meegepikt.

Boeken.cafe

boeken.cafe logoOndertussen startten we met een nieuw initiatief: boeken.cafe. Deze website baseerde zich op dezelfde technologie en databanken, maar was gericht op alle bezoekers in Vlaanderen en Nederland.

En we waren meteen ambitieus. Boeken.cafe is veel meer dan een verkoopswebsite, het is een boekenplatform waar we proberen zoveel mogelijk informatie te verzamelen rond boeken:

  • Auteurs kunnen via boeken.cafe rechtstreeks hun boeken verkopen aan hun lezers en erover communiceren.
  • Lezers kunnen lezen, luisteren en kijken over de boeken waar ze interesse hebben. Recensies, interviews, podcasts,….
  • Via hun persoonlijke voorkeuren kunnen lezers instellen voor welke boeken ze interesse hebben. En natuurlijk kunnen ze de boeken promoten die zelf leuk vinden.
  • Onze eigen boeken verkochten we natuurlijk ook al op dit platform.
  • Via een gepersonaliseerde nieuwsbrief krijgt elke lezer zijn eigen informatie.
  • Lezers kunnen lijstjes maken en met mekaar delen
  • Clubs en verneigingen (zoals Doorbraak) kunnen hier een landingspagina krijgen om hun eigen berichten en keuzes te tonen aan hun leden en sympathisanten

Samen op één website

Omdat boeken.cafe stilaan klaar is voor het grote werk, voegen we op 1 september 2023 de twee websites samen. Voor de lezer betekent het een veel grotere bron van informatie over boeken allerhande. En dus ook een veel interessantere website.

Uiteraard zal je er alle Doorbraak- recenties, podcasts en nieuws vinden, maar ook nieuws van andere auteurs, lezers, verenigingen enz.

Vandaag al open – op 1 september sluit boeken.doorbraak.be

Boeken.cafe is vandaag al open. En voor doorbraak-lezers is er de speciale landingspagina https://doorbraak.boeken.cafe waar je natuurlijk al onze boeken en recensies bij mekaar vindt. Neem gerust al een kijkje.

Je kan aanmelden met dezelfde gegevens als bij Doorbraak. Of – nog gemakkelijker – er staat een inlogknop om met een enkele knop aan te melden. Als je al aangemeld bent bij Doorbraak, ben je in één klik ook aangemeld bij boeken.cafe.

Op 1 september voegen we dan de twee sites samen en dan verdwijnt de oude site voor eeuwig naar de geschiedenis. We sturen uiteraard in de komende weken nog verdere informatie met een persoonlijk aanbod.

We wensen onze lezers alvast veel leesplezier op boeken.cafe.

Naar boeken.cafe