Doorbraak Nieuws
Brusselboek

De nieuwe Vuye&Wouters: het #Brusselboek

Op 2 mei stelt Doorbraak het zogenaamde Brusselboek voor; het derde boek van het Vlaamsgezinde duo Hendrik Vuye & Veerle Wouters.

Brusselboek

De grenzen van Vlaanderen liggen vast. De instellingen ook: er is een Vlaams Parlement en er is een Vlaamse regering. Vlaanderen mist wel nog een aantal belangrijke bevoegdheden. Hoe men deze bevoegdheidsoverdracht kan bewerkstelligen is besproken in het succesvolle ‘Grendelboek’ Sleutels tot ontgrendeling. Maar er is nog een belangrijke stoorzender: Brussel.

Wanneer het over Brussel gaat zijn de meningen verdeeld, ook binnen de Vlaamse Beweging. Zolang de Vlamingen niet aan één zeel trekken en met een duidelijke Brussel-visie naar onderhandelingen trekken, zullen ze steeds aan het kortste eind trekken.

Veerle Wouters en Hendrik Vuye onderzoeken het Brussel-probleem. Hoe is het zover kunnen komen? Hoe werkt het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest? Wat zijn de (on)mogelijke Brussel-modellen? Vlaanderen voltooid is een receptenboek voor de Vlamingen: durf een Brusselmodel te kiezen.

 

Boekvoorstelling

Uitgeverij Doorbraak, het Vlaams Komitee voor Brussel en de Vlaamse Volksbeweging van Grimbergen nodigen u van harte uit op de voorstelling van het boek Vlaanderen voltooid: Met of zonder Brussel?. Vuye en Wouters hier voorstellen is allicht overbodig. Als onafhankelijke V-Kamerleden verdienden ze alvast hun sporen, niet het minst als vaste columnisten van Knack.be en Doorbraak. In dit derde boek op drie jaar, ontwarren ze voor het eerst en voorgoed de Brusselse knoop.

Datum: woensdag 2 mei, 20.00 uur.

Locatie: Gemeenschapscentrum De Zandloper – Kaasmarkt – Wemmel
Aanwezigheid bevestigen langs inschrijving hieronder.

Programma

20u – Verwelkoming: Karl Drabbe, uitgever Doorbraak
20u10 – Boekvoorstelling door beide auteurs Veerle Wouters en Hendrik Vuye
21u00 – Gesprek tussen beide auteurs en oud-minister Brigitte Grouwels (CD&V) en Hilde Roosens (voorzitter Vlaams Komitee voor Brussel)
21u45 – Signeersessie

Het boek is die avond te koop, maar kan u ook hier bestellen. Het wordt na de voorstelling thuis bezorgd.

Boekvoorstelling Vuye & Wouters #Brusselboek

Schrijf u hieronder in als u de boekvoorstelling wil bijwonen.

*
  (inclusief uzelf)
Vul op deze pagina uw inschrijvingsinformatie in. Als u extra personen in wilt schrijven, zult u nadat u deze pagina heeft ingevuld en op 'Doorgaan' heeft geklikt hun inschrijvingsinformatie in kunnen voeren.
Uw registratie

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel
Hoofdredacteur: Pieter Bauwens
Webbeheer: Dirk Laeremans