Nieuw Doorbraak Magazine met Bart De Wever, vandaag in de winkel
Doorbraak Magazine 6, lentenummer maart 2023
foto © Doorbraak
Een nieuwe lente, een nieuwe Doorbraak. Vandaag ligt het nieuwe Doorbraak Magazine in de winkel.
In dit nummer brengen we u interviews, analyses en reportages die u nergens anders leest: Bart De Wever, Jo Brouns, de rol van de ngo’s in de Raad van Europa, de regionale luchthavens, ondernemers actief in de opvang van asielzoekers, en veel meer. Ontdek de inhoud van ons lentefrisse Doorbraak Magazine hieronder. Doorbraak Magazine is te koop in de betere krantenwinkel, vraag er naar. Een lijst van verkopende krantenwinkels vind je hier. Alle info over een abonnement om Doorbraak Magazine thuis te ontvangen vindt u hier.
Deze keer in Doorbraak Magazine
Leegstaand hotel zoekt asielzoekers
Ons land kampt met een nooit geziene opvangcrisis. Asielondernemers uit de privésector duiken gretig in het gat. Noch de staatskas noch de asielzoekers zelf worden daar beter van, maar de overheid staat met de rug tegen de muur.
Interview: Bart De Wever
De N-VA-voorzitter schreef een lezenswaardig boek over woke. Daarin fileert hij de eisen en de aanpak van de woke-beweging. ‘Volgens wokers moet dit de slechtste plek ter wereld zijn: wij zijn immers institutioneel racistisch en discriminerend. Waarbij ik me dan de vraag stel waarom al die migranten toch zo graag hier willen komen.’
Marokko, Europa’s bovenste beste buur
Qatargate stuurde de voorbije maanden een schokgolf door het Europees Parlement. Maar waarom blijft het op het Europese front zo verdacht stil over de vuile rol die ook Marokko al jarenlang speelt?
Paul De Hert over ‘natuurhumanisme’
Elk leven is kostbaar, maar in elke oorlog wordt ook kanonnenvlees in de strijd gegooid. Jong en oud.
Interview: Jo Brouns, de nieuwe patroonheilige van de Vlaamse landbouw
Een jaar geleden was hij voor de meeste Vlamingen buiten Kinrooi nog een nobele onbekende. Maar de voorbije maanden groeide Jo Brouns uit tot één van dé gezichten van CD&V.
Johan Sanctorum over het Heineken-syndroom
De aloude kapitalistische winstlogica verzoenen met het protestantse deugdenken: een goede Hollander draait daar de hand niet voor om.
Regionale luchthavens onder vuur én in beeld
Ze zijn verlieslatend, en bovendien zouden ze enkel de belangen van de happy few dienen. Maar ze bieden ook veel flexibiliteit, en zorgen voor extra tewerkstelling in het hinterland. Een fotoreportage met drie tussenlandingen.
Kerk te koop
1800 parochiekerken telt Vlaanderen, maar wat daarmee gedaan nu het aantal kerkgangers almaar verder afneemt? Hoe kerkfabrieken, gemeentebesturen én de Vlaamse overheid de kerk in het midden proberen te houden.
Leve koning Charles, of toch niet?
Decennialang zat hij in de wachtkamer, maar begin mei is het dan eindelijk zover: Charles III wordt in Londen tot koning gekroond. De meeste Britten laten er evenwel al lang hun slaap niet meer voor. ‘Charles maakt deel uit van het meubilair van Buckingham Palace.’
Interview Matthias Storme
Het nieuwe Mensenrechteninstituut – het Vlaamse antwoord op Unia – schoot half maart uit de startblokken. Jurist én N-VA-bestuurslid Matthias Storme maakte mee de overstap. Een interview over slachtofferschap, extralegale staatshervormingen en de vrijheid om te discrimineren.
In stilte op zoek
Is er heimwee naar de lockdown, lopen we onszelf voorbij of hebben we heimwee naar de lege zondagmiddag bij oma? Waarom zoeken mensen stilte?
Straatsburg, de favoriete speeltuin van gefortuneerde NGO’s
De Raad van Europa speelt een cruciale rol bij de benoeming van de rechters van het invloedrijke Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Dat is ook een aantal – vaak zeer schimmige – NGO’s niet ontgaan.
Isvag, van verbrandingsoven tot symbooldossier
Lokale milieuverenigingen willen de Antwerpse Isvag-verbrandingsoven dicht. Maar wat dan met de honderden vrachtwagens vol afval die er dagelijks af- en aanrijden?
Nederlands in Brussel : pour les Flamands la même chose
Binnenkort legt de Brusselse vice-gouverneur Jozef Ostyn in zijn jaarlijkse rapport nog maar eens de vinger op de wonde: het respect voor de taalwetgeving gaat er in Brussel niet op vooruit, integendeel.
De liefde voor muziek: Hugo Van Geet
Hij maakte naam én fortuin als bedrijfsrevisor, maar zijn passie ligt ook elders. Bij Bach bijvoorbeeld. Begin april brengt Hugo Van Geet de prachtige Mattheuspassie opnieuw naar Hamme.
Gaston & Leo: Humor uit onverdachte tijden
Ze lachten met alles en iedereen, en dat zou vandaag wellicht niet meer kunnen. Maar toch: deze maand verschijnt er een boek gewijd aan het komische duo, en volgend jaar volgt ook nog een musical.
Siegfried Bracke: wat we zelf doen, moeten we ook beter doen
Nee, ook in een zelfstandig Vlaanderen zullen de gebraden kippen ons niet in de mond vliegen. Maar we hebben één zekerheid: financieel staan we er véél beter voor dan Wallonië en Brussel.
Doorbraak Magazine is te koop in de betere krantenwinkel, vraag er naar. Een lijst van verkopende krantenwinkels vind je hier. Alle info over een abonnement om Doorbraak Magazine thuis te ontvangen vindt u hier.