fbpx
Doorbraak Nieuws
Doorbraak abonnement

Doorbraak+ voor meer Doorbraak

Op 3 februari 2020 begint Doorbraak.be met een abonnementsformule. Voor 9 euro per maand of 90 euro per jaar kan u dan nóg meer Doorbraak krijgen. Het is een volgende stap in de groei om een volwaardige Vlaamse mediaspeler te worden.

Opiniesite Doorbraak.be

Doorbraak.be begon in 2013 als een opiniesite. Opinies die in Vlaanderen leven, maar weinig of niet aan bod kunnen komen in de Vlaamse media een stem geven, dat was — en is nog steeds — de bedoeling. We doen dat onder het motto ‘meer dan een mening’. Doorbraak.be brengt niet enkel opinies waarmee u het eens kan zijn, ook waarmee u het oneens kan zijn. Op Doorbraak.be is plaats voor tegenspraak. Dat blijft zo.

Naast de opiniesite die we uitbouwden, timmerden we ook aan een journalistieke invulling van Doorbraak. Er zijn niet enkel opinies die niet in de Vlaamse media komen, er is ook nieuws, er zijn analyses en interviews of duiding die u enkel op Doorbraak kan lezen. Maar journalistiek is niet gratis. Wij willen met professionele journalisten en columnisten werken en die een eerlijk loon betalen.

En dus starten we met Doorbraak+, de nieuwe abonnementsformule van Doorbraak. Die garandeert dat u nog meer Doorbraak zal kunnen lezen.

Meer dan een mening

Hoofdredacteur Pieter Bauwens is enthousiast: ‘We zijn al even bezig om Doorbraak te verbreden met journalistiek naast de opinies. Die artikels noemden we premium. Nu zetten we een volgende uitdagende stap, al is het een beetje een stap in het onbekende. We willen met Doorbraak vooruit omdat we voelen dat er nog veel mogelijk is. De enige duurzame weg vandaag voor een “web only” publicatie is dan een abonnementsformule.’

‘Let op, een groot deel van de site blijft gratis toegankelijk,’ voegt Bauwens eraan toe. ‘Dankzij de Vrienden van Doorbraak  kunnen we onze opinies gratis blijven aanbieden, net zoals vandaag. We zijn onze Vrienden, waarvan sommigen ons al jaren steunen, heel dankbaar. We weten ook dat zij het belangrijk vinden dat onze “Meer dan een mening” vrij toegankelijk blijft. De abonnementsformule komt daarbovenop, om te groeien in journalistiek en “Meer dan een mening” te zijn, hebben we andere budgetten nodig.’

Doorbraak+

Artikels op Doorbraak.be die onder de abonnementsformule vallen herkent u aan een ‘+’. Wie een +-artikel aanklikt zal uitgenodigd worden om een abonnement te nemen. We bieden iedereen een gratis maandabonnement aan om eerst zelf te kunnen oordelen . Wie Vriend van Doorbraak is krijgt bovendien een gunsttarief met 50% korting. Wie een steunabonnement neemt van €14,5/maand, die is meteen ook een Vriend van Doorbraak, met alle voordelen die daarmee samenhangen.

Op hoeveel abonnees Doorbraak mikt, wil Bauwens nu nog niet zeggen. ‘Hoe meer abonnees, hoe meer we kunnen investeren in journalistiek en in de uitbouw van Doorbraak. Wij geloven in onze toekomst.’