fbpx
Doorbraak Nieuws
Boekenbeurs

Doorbraak op de Boekenbeurs 2019

 

Net als de vorige drie jaar, staat Doorbraak ook in 2019 op de Boekenbeurs. Die vindt vanouds plaats in de Antwerpse Expo, voorheen het Bouwcentrum, en wel vanaf 29 oktober tot en met 11 november (maar is gesloten op 4 en 5 november). Meer informatie vindt u alvast op de site van de Boekenbeurs.

Ook dit jaar kan u ons terugvinden op dezelfde plek als de vorige keren: in zaal 3, stand 301 (bij Booxxe).

2 november, 16u30-17u30, Sam van Rooy en Filip Dewinter

Onder het motto ‘de-islamiseer Europa’, praten auteurs en politici Sam van Rooy en Filip Dewinter over hun recente boeken. Dat zijn respectievelijk Voor vrijheid, dus tegen islamisering en 732. Organisatie: uitgeverij Egmont. Locatie: Het Open Boek, zaal 3.

7 november, Nocturne, 18u00-22u00

Als vanouds nodigen we alle Doorbraak-lezers uit voor een hapje en een drankje op onze stand, makkelijk te combineren met een eigen zwerf- of aankooptocht op de Boekenbeurs. Dit jaar geen klassieke pintjes (naast de traditionele wijnen), maar bier van huisbrouwer Erwin Vanmol. Locatie: stand 301 van Doorbraak, zaal 3.

Doorbraak Vrienden en aandeelhouders krijgen hiervoor een aparte uitnodiging met gratis toegangstickets.

7 november, 17u00-18u00, politici & cartoonisten

Huiscartoonist-bierbrouwer Erwin Vanmol bundelde in Vanmol’s hoop het beste uit zijn twintigjarige carrière als niet-politiek correct cartoonist. Enkele partijpolitieke coryfeeën en opiniemakers, waaronder Rik Torfs, gaan in gesprek met Erwin Vanmol. Journalist Jan De Meulemeester leidt het gesprek in goede banen. Nadien kan u het stof doorspoelen met bier van Vrijstaat Vanmol op de stand van DoorbraakLocatie: Book-o-Drôme, zaal 4.

9 november, 10u30-11u30, Johan Sanctorum en Luckas Vander Taelen

Over journalistiek in Vlaanderen, mainstream pers, vooroordelen en framing, om maar niet te spreken van politieke correctheid. Johan Sanctorum schreef er recent het boek Na het journaal volgt het nieuws over. Hij gaat in gesprek met Luckas Vander Taelen. Doorbraak-hoofdredacteur Pieter Bauwens houdt de touwtjes in handen. Locatie: Letterenloft, zaal 3.

10 november, 14u00-15u00, Theo Francken en Jean-Marie Dedecker

Vrienden en/in politiek. Francken en Dedecker zijn vrienden, zelfs politieke vrienden. Hoe rijm je dat? Zeker als je als politicus niet op je mond bent gevallen. Beide politici schreven de twee meest verkochte politieke boeken in Vlaanderen, en publiceerden recent nog. Francken publiceerde Continent zonder grens en Migratie in 24 vragen en antwoorden. Dedecker bundelde net zijn beste columns in Geen blad voor de mond. Ze gaan samen in gesprek over hun boeken, en over vriendschap in/en politiek. Pieter Bauwens leidt het gesprek. Locatie: Book-o-Drôme, zaal 4.