JavaScript is required for this website to work.

Een vergeten, maar relevante oorlog


De vergeten oorlog

De vergeten oorlog

foto © Doorbraak

Schrijf nu in voor een avond die uw blik op de wereld kan veranderen… Op 28 april om 20u in het ADVN (Lange Leemstraat 26, Antwerpen) stelt Jens De Rycke zijn nieuwe boek voor: ‘De vergeten oorlog’.

Journalist Jens De Rycke reisde in de voorbije jaren regelmatig naar Nagorno-Karabach, een Armeense enclave in Azerbeidzjan. Hij sprak er met mensen op straat, professoren en politici en ondervond dat de inwoners van het door oorlogen geteisterde gebied vechten voor hun bestaan. In zijn boek geeft hij verschillende getuigen een stem. Geen analyses van veraf, maar getuigen vanop de eerste rij die duidelijk maken dat dit conflict haar basis heeft in de Armeense genocide van 1915.

De zuidelijke Kaukasus is bij ons onbekend. Toch is het een belangrijk geopolitiek kruispunt. Sinds de implosie van de Sovjet-Unie strijden Rusland, Iran, Turkije en ook het Westen er om invloed. Voor Europeanen is het een belangrijke doorgang naar de gasrijke Kaspische zee. Door de Russische invasie van Oekraïne heeft die doorgang alleen maar aan strategisch belang gewonnen.

Jens De Rycke schreef eerder diverse artikels op doorbraak.be over dit langdurige conflict. Zijn boek, ‘De vergeten oorlog’, is een neerslag van zijn reizen en vormt een beeld van een oorlog die eigenlijk al meer dan 100 jaar duurt.

Op 28 april 2023 hoort u de schrijver zelf aan het woord. Nadien is er tijd om na te praten tijdens een receptie. Er is ook gelegenheid om het boek van Jens De Rycke aan te schaffen.

 

Schrijf u in via deze link. Inkom is gratis.