Georges-Louis Bouchez (MR): ‘Nauwelijks de helft van Vlaanderen is rechts”
Georges-Louis Bouchez op de cover van Doorbraak Magazine 7
foto © Doorbraak
De zomer is in het land, tijd om een Doorbraak Magazine aan te schaffen om op of in de vakantie te lezen. De redactie brengt alweer een memorabel en te bewaren nummer. Rep u naar de brievenbus of de krantenwinkel!
Wat u elders niet leest
In het Doorbraak Magazine nummer 7 leest u de eerste getuigenissen over vaccinschade in de Vlaamse pers. We gaan op zoek naar de vraag of de faciliteiten nog politiek relevant zijn. Waarom krijgen sommige Vlamingen Franstalige boetes in de bus? Ouders van een transgender stellen zich vragen over het transproces. Georges-Louis Bouchez geeft in een interview zijn beeld over België, zijn gedachten over Vlaanderen, N-VA en Vlaams Belang.
Doorbraak Magazine is te koop in de krantenwinkel, vraag er naar! Een overzicht van de verkoopplaatsen vindt u hier. Neemt u liever een abonnement om geen enkel nummer te missen? Dat kan hier.
Omdat we weten dat Doorbraak-lezers niet te vangen zijn door praatjes, hieronder de inhoudstafel van ons Doorbraak Magazine nummer 7.
Inhoud
Politieboetes
Vlamingen die in Brussel geflitst worden, durven al eens een Franstalige boete in de bus te krijgen. Politie en justitie verkiezen hun eigen gemak boven de wettelijke regeling.
Mijn kind is transgender
Ouders getuigen: ‘Ze duwden Evelien in de richting van een medische transitie.’ Vier jaar nadat hun dochter haar transitietraject startte, wijzen haar ouders met een beschuldigende vinger in de richting van het gendercentrum van het UZ Gent.
Coronavaccinschade: slachtoffers getuigen
Doorbraak zocht én vond vier getuigen die vertellen over problemen na hun coronavaccinatie. ‘Door alles wat ik heb meegemaakt, heb ik psychologische hulp nodig gehad.’
Dossier: 60 jaar faciliteiten
De rust in de Brusselse faciliteitengemeenten lijkt de laatste jaren enigszins weergekeerd, of is dat alleen schone schijn? We vroegen het aan de burgemeesters van Wemmel en Wezembeek-Oppem. En we trokken naar Ronse, die andere faciliteitengemeente, waar er stilaan barsten lijken te komen in het Vlaamse front.
Reportage: migratie-miserie aan de Italiaanse bloemenriviera
De Frans-Italiaanse grensstreek is uitgegroeid tot de nieuwe Europese migratiehotspot. Idyllische landschappen en gore menselijke ellende gaan er hand in hand.
Interview: Jonathan Holslag
‘Echt politiek leiderschap zou vandaag betekenen dat je onze decadente samenleving een spiegel voorhoudt’, vindt Jonathan Holslag. Maar dat leiderschap vindt hij nergens meer, niet op Vlaams, niet op federaal en al evenmin op Europees niveau.
Interview: Georges-Louis Bouchez
Een regering met daarin ook het ‘linkse’ Vlaams Belang wijst hij resoluut af, maar het Franstalige enfant terrible wil wel graag samen met N-VA regeren. Confederalisme is dan weer geen optie. ‘Alle Belgen hebben elkaar nog nodig.’
Fotoreportage: de Vlaamse vissersvloot
Onze vissers hebben het stilaan gehad met ‘de groene gekte’. Intussen blijven ze zelf wel verder innoveren. ‘Noordzee-vis is het laatste stukje ongerept voedsel.’
Kosovo: de lont opnieuw aan het kruitvat
De VS voelen Kosovo stilaan wegglippen. Een jonge radicale eerste minister én Rusland lachen in hun vuistje.
Interview: Europees Parlementslid Kathleen Van Brempt (Vooruit) over de green deal
‘Jawel, er is een probleem met de informatiedoorstroming naar de burger over waar Europa zoal mee bezig is. Maar de meerderheid van burgers steunt het Europese klimaatbeleid.’
Luc Delrue zwaait af, een gesprek
Zeven jaar lang leidde hij het Vlaams departement Cultuur. Bij zijn afscheid heeft Luc Delrue opvallende woorden van lof voor minister van Cultuur Jan Jambon.
RIP de vrije radio
Van Mi Amigo over Maeva tot Radio Seven: veertig jaar geleden vormden de vrije radio’s een welgekomen alternatief voor de zoutloze eenheidsworst die de toenmalige BRT ons dagelijks voorschotelde. De komst van Studio Brussel was het begin van het einde.
Paul De Hert ontwaart nogal wat olifanten in de kamer van onze rechtspraak
Criminele zaken met dodelijke afloop en een groot maatschappelijk belang horen in de geest van de Grondwet voor een jury gebracht te worden. En dus niet voor een gewone strafrechter, vindt Paul De Hert.
Sanctorum over de pensée unique bij cultuurminnend Vlaanderen
Cultuur als politiek-ideologisch slagveld? Daar heeft niemand iets bij te winnen. Integendeel, het leidt vooral tot hokjesdenken en verschraling.
Siegfried Bracke hekelt het gebrek aan ambitie in het Vlaamse onderwijs
Wat in onze scholen vooral telt, is dat de leerlingen zich goed voelen. Leren lezen, tellen, begrijpen en ambitieus zijn, hoort daar helaas niet meer bij. Daar betalen we vandaag een hoge prijs voor.