fbpx
Doorbraak Nieuws

Heerschappij … u ontkomt er niet aan

Pasen. We vieren het nog elk jaar, net zoals Kerstmis. Terwijl velen onder ons niet langer katholiek zijn. We geloven misschien nog wel in een god van christelijke kunne, maar alleszins niet fanatiek.
Toch blijven zoveel denkbeelden in het Westen nog christelijk. Onafwendbaar, zo lijkt het wel.

De populaire historicus Tom Holland schreef er zijn nieuwste boek over: Heerschappij.

Hij vertelt daarin vooral het verhaal van hoe we geworden zijn wie we zijn. En waarom we denken zoals we denken. Secularisme, liberalisme, homoseksualiteit en zelfs wetenschap zijn diep geworteld in een christelijk fundament.
Mensenrechten lijken universeel. Iedere mens is gelijk. Individuele vrijheid is absoluut. Slavernij wordt afgewezen. De sterken dragen zorg voor de zwakken…

Waarom vinden we deze waarden zo vanzelfsprekend? Omdat ze volgens Holland we ‘in christelijke waarden zwemmen’, ook al al beseffen we dat niet. Al deze verworvenheden stammen uit het christendom.
‘Van oorsprong christelijke ideeën leven voort terwijl ze op een niet-christelijke wijze zijn verpakt.’ Het duurde jaren voordat Holland dat zelf in de gaten kreeg. En er zijn boek over schreef.

Van Babylon tot The Beatles, van Sint-Michael tot de #metoo-beweging: Heerschappij toont hoe het christendom de wereld heeft veranderd.

Doorbraak biedt u dit boek graag als Boek van de Week met gratis verzending — geldig tot 19 april 2020.

In onze uitgebreide winkel.doorbraak.be vindt u ongetwijfeld meer naar uw gading.
Ook de ‘Blijf in uw Kot’- actie met 10% korting op al onze Doorbraak-uitgaven loopt nog verder.
Sla uw slag! U steunt er tegelijk Doorbraak mee. Waarvoor dank!