fbpx
Doorbraak Nieuws
Hachiko

Koop Urbanus’ kerstkaarten en help assistentiehonden in opleiding

De beste vriend van de mens, is de hond. Als die mens het dan fysiek wat moeilijk heeft, door een motorische handicap, wordt die hond meer dan een boezemvriend. Dan kan zo’n hond een hemelsbreed verschil betekenen. Zeker voor rolstoelpatiënten.

In het kader van de Warmste Week vragen wij met Doorbraak — net als vorig jaar — uw steun voor Hachiko vzw. Dat is een Vlaamse, niet-gesubsidieerde vereniging die honden al van jongsaf aan opleidt om later personen met een motorische beperking een autonomer leven te geven. Dat gaat van sokken uittrekken, tot de post uit de brievenbus halen, allerlei spullen aanreiken, tot de lades openen. En als het echt nodig is, zal de hond ook de aandacht opeisen van zijn omgeving, als zijn baasje in nood is. Andere honden komen terecht in rust- en verzorgingsinstellingen als gezelschapsdier, of worden ‘meldhond’ voor epilepsiepatiënten. Alle hondjes in opleiding zorgen zo voor een beter en autonomer leven van hun baasjes.

Zo’n opleiding kost al gauw 25.000 euro, alvorens de hond bij een baasje kan worden ‘geplaatst’. En dat ondanks het vele vrijwilligerswerk dat er bij komt kijken. Omdat Hachiko geen subsidies krijgt, is de werking — en de opleiding van de hulphonden — volledig afhankelijk van sponsoring en giften.

Daarom doen we graag met Doorbraak onze duit in het zakje, en willen we onze vrienden en lezers vragen dit ook te doen.

Dat kan door kerstkaartjes te kopen. Unieke, originele kerstkaartjes, van de hand van Urbanus. Urbanus is de peetvader van zo’n assistentiehond, Urbain, wiens opleiding en avonturen u op Twitter en Instagram kan volgen. Mocht u nog op zoek zijn naar kerstkaartjes, koop dan Urbanus’ kaartjes van Hachiko. U helpt er de vereniging mee, en vooral de personen die met zo’n hond een autonomer leven kunnen leven!

En net als vorig jaar: voor een kleine extra signeert Urbanus uw kerstkaartje(s) op naam! Van een uniek kerstcadeau gesproken!

HachikoHachiko

Kerstkaartjes van 2019.

HachikoHachiko

Kerstkaartje 2018.

Wat moet u doen? Klik hier om het bestelformulier in te vullen. Vervolgens krijgt u een mailt met de bevestiging van uw bestelling + de betaalgegevens. Opgelet: uw bestelling is pas geldig als uw betaling ontvangen is, dus let op dat u dat op tijd regelt. Deze actie loopt immers af op 6 december!

  • Losse kaartjes niet gesigneerd (per stuk): €5
  • Pak van 5 losse kaartjes niet gesigneerd: €20 (4+1 gratis)
  • Losse kaartjes gesigneerd (per stuk): €7
  • Pak van 5 losse kaartjes gesigneerd: €28 (4+1 gratis)
  • Aangetekend 0>50g: €6,46
  • Aangetekend 50>100g: €7,43

 

Meer informatie over vzw Hachiko vindt u hier.  De link naar Urbains pagina op de website van de Warmste Week vindt u hier. 

Aarzel vooral niet, en koop vandaag nog uw kerstkaartjes — al dan niet met Urbanus’ handtekening!