JavaScript is required for this website to work.

Vlaanderen, Groot-Brittannië en de brexit

Karl Drabbe7/12/2019

Vaarwel Groot-Brittannië?

Vaarwel Groot-Brittannië?

foto © Reporters

‘De culturele en politieke banden tussen de Britten en de Vlamingen zijn oud en hecht. Ze hebben eeuwenlang geleid tot de creatie van welvaart en veiligheid voor ons allebei. We waren ook elkaars bondgenoot in goede en slechte tijden. De Britse gesneuvelden in beide wereldoorlogen zijn daarvan de meest recente bewijzen’, dat verklaarde Geert Bourgeois (N-VA) de dag na de brexitstemming in juni 2016.

De voormalige minister-president van Vlaanderen is de voorbije jaren actief bezig geweest met de voorbereidingen op de gevolgen van die brexit, met of zonder deal.

Harry De Paepe publiceerde vorige maand een nieuw boek: De twee kanten van het Kanaal. Een geschiedenis van Engeland en de Nederlanden. Daarin doet ‘Vlaanderens bekendste kenner van het Verenigd Koninkrijk’, aldus het weekblad Trends, de verrassende en vooral innige banden tussen onze gewesten en Engeland uit de doeken.

brexitDoorbraak

Doorbraak-uitgever Karl Drabbe, auteur Harry De Paepe en burgemeester van Dendermonde Piet Buyse, op de boekvoorstelling van ‘De twee kanten van het Kanaal’.

Harry De Paepe, Pieter Cleppe en Geert Bourgeois gaan op 12 december in gesprek over Vlaanderen en Engeland, hun verleden en hun toekomst. Die avond, op de dag van de Britse verkiezingen, wordt ook voor het eerst duidelijk wie de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk wordt. Oud-VRT-journalist en Doorbraak-auteur Lukas de Vos leidt alles in goede banen. We nodigen ook een brexiteer uit die ons inleidt in de redenen en verzuchtingen van de Britten die voor brexit zijn.

Wil u weten waarom de Vlamingen aan de bron van het Engelse bier liggen? Hoe we ons voorbereiden op de brexit? Hoe het politieke landschap in het VK er zal uitzien? Dan is deze avond niet te missen.

brexit

Wanneer?

Donderdag 12 december, 20u00 (onthaal vanaf 19u45)

Waar?

Provinciehuis Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen. Er is parkeerplaats onder het gebouw voor ca. 50 auto’s.

Wat?

Boekvoorstelling & Brexitbabbel, met Harry De Paepe, oud-Vlaams minister-president Geert Bourgeois en een Pieter Cleppe van de Britse denktank Open Europe o.l.v. Lukas De Vos. Luk Lemmens, eerste deputé van de provincie Antwerpen, verwelkomt.

Aansluitend bieden wij u graag een drankje aan.

Inschrijven?

Schrijft u zich aub vooraf in? Toegang: 10 euro, ter plekke te betalen (dat kan ook met de kaart). U krijgt in ruil een bon van 5 euro korting op de aankoop van een boek van Harry De Paepe, die dat graag zal signeren, die avond.
U schrijft hier in:

[civicrm component=”event” id=”88″ action=”register” mode=”live” hijack=”0″]