JavaScript is required for this website to work.
post

Bij het overlijden van de Britse koningin: geen The Crown zonder Sausage

foto ©

Naar aanleiding van het overlijden van de Britse koningin publiceren we opnieuw dit stuk uit 2020.

Naar aanleiding van het overlijden van de Britse koningin Elisabeth, publiceren we opnieuw dit interview uit 2020.   
De Britse monarchie is eeuwenoud, maar blijft telkens weer boeiend actueel. De succesvolle Netflix-serie The Crown maakt van de vaak wat duffe ‘royals’ bekende tv-personages. Dat de Windsor-familie ook in Vlaanderen populair is, bewijst het succes van Sausage: Een blik op Elizabeth II, een boek geschreven door Doorbraak-medewerker Harry De Paepe. Hij onderscheidt feit van fictie en schreef daarmee een leuke handleiding voor de liefhebbers van de Netflix-reeks. Zowel voor wie nog moet beginnen met het eerste seizoen, als wie al zijn of haar tanden zet in het net verschenen seizoen 4.
Ook anglofielen smullen van Sausage en het boek wordt duidelijk ook gewaardeerd voor zijn Britse humor. De Nederlandse De Volkskrant kopte: ‘staat vol met treffende details.’ Een dikke maand na verschijnen rolt nu de tweede druk van de persen.

Doorbraak ging vlak voor de boeklancering van Sausage op bezoek bij Harry De Paepe. Pieter Bauwens vroeg hem wat hem nu zo intrigeert aan de Queen Elizabeth II.

De redactieploeg van Doorbraak bestaat uit een grote groep redacteuren. Standpunten en andere artikelen kunnen verschijnen als "De Redactie". Uiteraard betekent dit niet dat al onze redacteuren per definitie aan deze standpunten gebonden zijn.