Wordt corona het Waterloo van Europa?
Europa had al niet veel publiek krediet meer, maar corona wordt de crisis te veel.
Europa had al niet veel publiek krediet meer, maar corona wordt de crisis te veel.
De discussie rond vaccinatiepaspoorten is losgebarsten. Enkele bedenkingen in de rand.
Blokkeert werkelijk alles in dit land? De vaccinatie loopt niet lekker, de coronamaatregelen, de pensioenen en de loonnorm,… alles zit vast.
Een simpel nationalisme zonder inzicht en voeling met de samenleving zal eerder contraproductief werken.
Misschien moeten we, in plaats van bars en nukkig rond te lopen, wat meer gewoon genieten van de eerste lentezon.
De verkiezingscampagne van de VVD draait exclusief om premier Rutte. Bij eerdere premiers ging het mis toen die langer dan 10 jaar aanbleven.
Corona en de beleidsurgentie hebben niets veranderd aan het cordon. Dat is nog het treurigste van het huidige politieke systeem.
We gaan even terug naar de zeventiende eeuw. Toen waren de theaters nog overal open!
Islamogauchisme, een fantoom volgens sommigen. Maar dan wel één waarvoor al een eeuw lang en wereldwijd bewijs te vinden is.
In de strijd tegen de mensenrechtenschendingen in Rusland tapt de EU zelf uit het vaatje van de mensenrechtenschendingen.
Heldenverering is altijd delicaat, want wie voor de één een held is, is voor de ander een schurk. We worden echter door geschiedenis gemaakt
Hoed u voor gesubsidieerde perskaartjournalisten die zich aanstellen als ‘dé bewakers van de democratie’.
De persconferentie van gisteren was een rookgordijn. Een poging om alles te herleiden tot slecht management en een abominabele boekhouding.
Dries van Langenhove ging dit weekend betogen in Parijs tegen een mogelijk verbod van Génération Identitaire. Verstandig was dat niet.
De Vlaamse regering werkt aan een strenger integratie- en inburgeringsbeleid. Zal ze inderdaad stoer uitpakken of baart de berg een muis?
Minister Somers start een campagne om gelovigen, van welke religie ook, te overtuigen zich te laten vaccineren. Is dat nodig?
De temperaturen hebben geschommeld en dat was veel journalistieke aandacht waard. Ten koste van deze vragen:
De architecten die in Gent hun gang willen gaan, zijn toneelregisseurs die de oude tekst van de stad ‘niet meer van deze tijd’ vinden.
Boudry’s en De Ceulaers ‘Eerste hulp bij pandemie’ is een eenzijdige verzameling argumenten pro een strenger coronabeleid.
De mens is niet perfect. Het is ongelijkheid die ons tot individuen maakt, en culturele, sociale, en economische rijkdom genereert.
De coronapandemie maakt vele slachtoffers, laten we minstens onze rechtstaat vrijwaren.
De Catalanen hebben veel moed aan de dag gelegd, bij de verkiezingen. Nu moeten de politieke partijen ook de nodige moed aan de dag leggen.
Het halve-eeuwfeest van Knack Magazine herinnert er ons aan dat we het moeten stellen met een middelmatige, van politieke correctheid doordrenkte papieren pers
België met vier deelstaten. Wordt dat de ‘definitieve oplossing’ van Vivaldi? Zal die de Belgische knoop ontwarren of nog strakker trekken?